2016. július 15., péntek

David Wilkerson - Miért akarsz bűnben élni? 1

Hogyan tud valaki aki szereti Jézust, tudatosan bűnben élni? Mint Krisztus követői, a bűn erejétől felszabadítottnak tekintjük magunkat. Arról tanúskodunk, hogy a kereszt teljesen megváltott a vétkezés fogságából. Mégis hívők sokasága ma ragaszkodik vágyaikhoz, megszokott életmódjukhoz, keserűségükhöz, gyűlöletükhöz.

Hol vannak az ilyen keresztények, kérdezheted? Körülötted, találhatóak minden vasárnap Istent imádva. Kezeiket felemelve dicsőítik Istent felszabadulásukért. Tanúskodnak Krisztus erejéről, ami minden rabságot meg tud törni. De nem engedik el a saját kedvelt bűneiket.

Szomorú, hogy sok ilyen keresztény elhiszi, hogy semmi sem tudja megtörni a bűn fogságát életükben. Mindent megpróbálnak, de semmiféle konzultáció vagy imádkozás, vagy meggyőző prédikáció nem látszik segíteni rajtuk. Bűneik csak körbe csavarodnak szívükön mint egy kígyó, végül is életük teljesen ezek befolyása alá esik és ennek a bűnnek kínos súlyát és kárhoztatását hordják magukon.

Pál Apostol csodálkozva kérdezi, “Olyan hihetetlen áldást kaptunk Krisztusban. Meg lettünk benne keresztelve, el lettünk temetve és feltámadtunk vele, mert ha a halálnak hasonlatosságában beoltattunk és vele eggyé lettünk…hát ilyen alapon hogyan folytathatjuk életünket bűnben?”

A tény az, hogy minél több ideig adjuk magunkat bűnre, annál erősebben szorongat minket. Mint egy rák-betegség ami elterjeszkedik a testben ez meg szennyezi gondolatainkat és tetteinket. Életünk minden részében ez a romlasztó erő letör minket, elválaszt Krisztussal való haladástól emberi kapcsolatainkat és minden mást amihez hozzányúlunk, megmérgez.

Továbbá a bűn sohasem hal el magától. Ha az nem lesz gyökerestül kirántva és elpusztítva életünk trónusát fogja elfoglalni. Először öntudatunkat érinti és ítélőképességünket veszítjük el ezáltal. A különbség a helyes és helytelen között homályossá válik. Ezután a bűn hangja veszi birtokba hallásunkat. Lassan vágyainkat igazolva ezeket még bibliai versekkel is alátámasztja. Végül pedig a “prédikációk” hatástalanná válnak, nem fogsz a Szent Szellem meggyőző erejére válaszolni.

Talán ismersz keresztényeket ilyen borzasztó helyzetben. Amint kedvelt vágyaikkal állítod őket szembe azonnal védekezni kezdenek. Azt állítják, hogy “amit teszek az nem rossz, imádkoztam erről és a Szent Szellem azt mondta, hogy nem vétkezek.” Habár jól tudod, hogy ennek a személynek magaviselete ellentmond Isten szavának.

Isten szövetségi ígéretei szerint a Szent Szellem hatalmat ad arra, hogy győzedelmesen éljünk az ördög felett. Mindent megad nekünk, amire szükségünk van, hogy az ördög hatalmát életünkben megtörjük. Még az akaratot is megadja arra, hogy engedelmeskedjünk annak, amit az Úr parancsol.

Mégis, Isten újszövetségi ígéretei arra, hogy minden fogság meg legyen törve és a foglyok fel lesznek szabadítva azoknak szól akik utálják bűneiket. Miért eresztené ki a Szent Szellem az erejét azokban akik nem látják, hogy bűnük komolyak? Ha azt hiszed, hogy a Szent Szellem fel fog szabadítani bűneidtől bele egyezésed nélkül akkor nagyon tévedsz. Isten segítse azokat a keresztényeket, akik kényelmesen bűnöznek, míg arra várnak, hogy a Szent Szellem szabadítsa meg őket. Az ilyen tanítás nemcsak kényelembe helyezi a keresztényt míg bűnben él, hanem az Újszövetséget megferdítve adja elő.