2016. július 22., péntek

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Hálás hozzáállás 9.

A Szent Szellem mint Megerősítő és Támasz

Az angol standby szónak, amelyet itt a támasz szóval fordítunk, van egy speciális, repüléssel kapcsolatos jelentése. A légitársaságok szóhasználatában a „standby” üres helyre váró utast jelent, ők azok, akik a repülőtéren a pultnál állnak sorba, hogy az első repülőjáratra helyet szerezhessenek maguknak. Ez a kép nagyszerűen szimbolizálja, milyen szerepet is tölt be a Szent Szellem az életünkben: Ő az üres helyre váró utas, aki mindig mellettünk áll az első adandó alkalomra várva, hogy megadhassa nekünk a szükséges segítséget és erőt - ezért is nevezzük Őt Segítőnek, Megerősítőnek.

Megtanultam, hogy a legszellemibb, legspirituálisabb ima, amellyel Hozzá fordulhatunk, mindössze egy szóból áll: „Segíts!” Megmondani sem tudom, hetente hányszor állok meg és kiáltok Istenhez: „Segíts Uram, erősíts meg engem. Mindig mellettem állsz, minden élethelyzetben megerősítesz és támogatsz”

Ha valaha is igazi győzelmet szeretnénk aratni, ha valaha is élvezni akarjuk azt a bővölködő életet, amelyet Krisztus halála által nyertünk, meg kell tanulnunk azt az egyszerű bibliai igazságot, hogy azért nincs nekünk, mert nem kérünk. Amíg mindent a saját erőnkből, a magunk módján igyekszünk megoldani, addig nem csak magunkat frusztráljuk, hanem a Szent Szellem kegyelmét is, hiszen az Ő szolgálatának alapvető részét képezi az Urat szolgálók megsegítése és megerősítése. Azért küldte Őt az Atya, hogy az Ő kegyelmét közvetítse felénk.

Meg vagyok győződve arról, hogy az életünkben jelenlevő számos frusztráció abból fakad, hogy nem tudjuk átvenni azt a segítséget és erőt, amelyet a Szent Szellem folyamatosan kínál nekünk. Én magam is egyre többet tanulok, hogy megszabaduljak a frusztrációtól azáltal, hogy igénybe veszem a segítség és erő kimeríthetetlen Forrását.

Előfordult már velem, hogy a mindennapi prédikáció és tanítás annyira kimerít, hogy imádkoznom kell: „Uram, segíts nekem, szükségem van a Te erődre”. Megesett, hogy egymást követő négy napon át hét istentiszteletet kellett tartanom. Ilyenkor annyira elfáradok, hogy emlékeztetnem kell magamat arra, hogy az én segítségem az Úrtól van, és csak kiáltanom kell hozzá és meg kell vallanom, hogy akik az Úrban bíznak, megújul erejük (Zsoltárok 121:2, Ézsaiás 40:31). Ilyenkor aztán a segítség nem marad el, és megkapom azt az erőt, ami az Úr által rám szabott feladat befejezéséhez szükséges.

De ez a szerepkör csak egy a sok közül, amellyel a Szent Szellemet az Úr felruházta, hiszen emellett még Ő a Tanító, a Vezető és a Tanácsadó.

Fordította: Berényi Irén