2016. július 11., hétfő

Heidi Baker - A csoda születése 11.

Éhesnek maradni Isten jelenlétére

Legtöbbünk kapott egy látomást, álmot, vagy hívást Istentől az élete egy szakaszában. Valószínűleg nem minden teljesült abból, amit Isten mutatott nekünk. Ha azon vagyunk, hogy mindent elvégezzünk, amit Ő akar az életünkben, muszáj mindig többre vágyakoznunk Belőle. Mindig van több tere a bizalmas kapcsolatnak, az Ő jelenlétének és dicsőségének. Szenvedély kell, hogy folyamatosan éljen és égjen bennünk, míg ki nem fejlesztünk egy szent éhséget, ahogy az árnyéka alá húzódunk újra és újra, mélyen belenézve Jézus szemeibe, és minden nap táplálkozva Belőle.

Imádkozom, hogy be tudj vonódni Isten jóságának az ünneplésébe, ahogy a titkos helyen tartózkodsz, és meg tudj nyugodni Benne olyan mélyen, ahol az önátadás Isten akaratának könnyűvé válik. Hogy olyan légy, aki sehová sem hajlandó menni az Ő jelenléte nélkül.

Imádkozom, hogy minden kihívásban és győzelemben keresd és megtaláld Őt. Imádkozom, hogy az Ő szívéből láthass, és meg tudj állni mindenkinek, akit Ő hoz eléd. Imádkozom, hogy olyan túláradóan prosperáló életet élhess, ami a titkos helyi bizalomból fakad.

Még mélyebbre

"És visszatéríte engem a ház ajtajához, és ímé, víz jő vala ki a ház küszöbe alól napkelet felé, mert a ház eleje kelet felé vala, és a víz aláfoly vala a ház jobb oldala alól az oltártól délre. És kivitt engem az északi kapu útján, és elhordoza engem a kivül való úton a külső kapuhoz, mely napkeletre néz, és ímé, a víz ott forr vala ki a jobb oldal alól."
Ezékiel 47, 1-2

"Forrásainak árja megörvendezteti Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait."
46. Zsoltár 5.

"És megmutatá nékem az élet vizének tiszta folyóját, amely ragyogó vala, mint a kristály, az Istennek és a Báránynak királyiszékéből jővén ki Az ő utcájának közepén."
Jelenések 22,1-2

Mit jelent beárnyékolva lenni a titkos helyen? Mit jelent legyőzetni és teljesen a Szent Szellemnek átadottan élni? Mit jelent mélyebbre merülni az Isten szívéből eredő folyóba?

Azt jelenti, hogy az életünk nem a miénk. Azt jelenti, hogy többé nem a saját vágyaink számára létezünk, hanem az Övéinek. Semmi sem lehetetlen egy olyan életben, ami teljesen át van adva Neki. Beárnyékolva lenni azt jelenti, hogy elmerülünk az élet folyójában, ami az Ő Szellemében hömpölyög.

Isten arra hív el minket, hogy mélyre menjünk. Arra kér minket, hogy engedjünk Neki, hogy teljesen átvegye a kormánykereket. Arra hív, hogy mélyebbre merüljünk az Ő jelenléte folyójában, hogy igazi életet tapasztalhassunk meg.

Fordította: Mihályi Dorottya