2016. szeptember 27., kedd

Idézet

"A cselekvésfüggő ember üresnek érzi az életét, ha nem csinál semmit. Ez betegség. Cselekvésfüggő az, amikor valaki nem tud egy napot úgy pihenni, hogy boldogan és gyönyörűségként éli meg azt, hogy egyáltalán semmit nem csinál. Aki „szombaton” el kezd dolgozni, az azt fejezi ki jelképesen, hogy cselekedetekből van a megigazulása. Azért büntették a szombat megszegését halállal, mert aki szombaton dolgozik, azt fejezi ki, hogy igenis a törvény cselekedeteinek van szerepe. A kötelességtudatból való cselekvésnek, a teljesítménynek, a megfelelésnek van szerepe az Istennel való kapcsolatban, és aki ezt demonstrálja, az a halál útját mutatja be! A halál útjára lép rá!

Nem véletlen, hogy Pál a legsúlyosabb átkot mondja ki azokra (Galata levélben), akik elkezdték a keresztényeknek azt tanítani, hogy a törvény cselekvése is szükséges a megigazuláshoz.
 Ránk nézve a szombat nem kötelező, de akinek egy csöpp esze van – az szeret  pihenni -,  ha észreveszed  magadon,  hogy  nem  tudsz  pihenni,  mert  közben  beindul  az agyad, meg az egész mindened, hogy: „Csinálni kell, csinálni kell!” akkor szó szerint gyógyulásra van  szükséged, mert, ez  egy  olyan  fajta  hajszoltság,  űzöttség,  ami  nem  különbözik  a drogfüggőségtől! "

Ruff Tibor 
2016.09.11.