2015. december 30., szerda

IGAZ KARÁCSONYI TÖRTÉNET

Adni jobb, mint kapni - ez különösen igaz és megindító akkor, amikor valaki nem a fölöslegéből adakozik. Egy idős néni pontosan ezt tette a karácsony előtti napokban: év közben összekuporgatott teljes bevételét egy rászoruló családnak adományozta a HISZ-en keresztül.

E. néni - akinek a nevét saját kérésére nem tesszük közzé - hosszú évek óta egy idősek otthonának lakója. Kora ellenére igyekszik aktív életet élni: ügyet intéz, postára megy, besegít, ahol tud. Munkáját nem a pénzért végzi, hanem azért, mert szeret segíteni. Évközi segítségéért cserébe az otthontól évente egyszer egy igazából jelképes összeget, 55 ezer forintot kap: ez nem is igazából munkabér, inkább csak egy kedves figyelmesség.

A néni azonban még ezt a pénzt sem magára költi, hanem minden évben felajánlja jótékony célokra. Azt mondja: olyan embereken akar segíteni, akiknek nála nagyobb szükségük van erre a pénzre. A hölgy idén először hallott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatáról, és a szolgálat segítségét kérte az adomány eljuttatásában.

„Egy rövid gondolkodás után már tudtam, kinek kell adni a jólelkű felajánlást. Hosszú évek óta támogatunk egy nyugdíjas nagymamát, aki egyedül neveli unokáját. A kisfiú még csecsemő korban került hozzá, lánya kicsapongó életvitele miatt. Kevés nyugdíjából nem csak saját magát tartja el, de a kisfiút is igyekszik megfelelően ellátni és kiválóan felnevelni” - mesélt az adomány sorsáról Kovács Sándor.

A HISZ vezetője hozzátette: most karácsonykor a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának komolyabb élelmiszercsomagja mellett a jószívű idős hölgy készpénz adománya is hatalmas segítséget jelentett a nagymamának és unokájának.

„Miközben átadtam az ajándékot a Bibliából eszembe jutott az özvegyasszony két filléres története. Itt is-ott is egy nehéz sorú ember adományáról van szó és biztos vagyok benne a ma élő idős nyugdíjasunk történetében is ott volt az Úr és folyamatosan figyelte az eseményeket” - mondta Kovács Sándor.

http://www.hisz.hu/igaz-karacsonyi-torenet-2015-12-30