2015. december 10., csütörtök

Derek Prince - Ha nem törődsz a bibliai próféciákkal, elveszel 8.

5. Mózes 18:18-19. Prófétát támasztok nékik az õ atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.
19 És ha valaki nem hallgat az én ígéimre, a melyeket az én nevemben szól, én megkeresem azon!


Jézus próféta is. Nem teljes a képünk Jézusról, ha nem látjuk Őt prófétaként. Sőt, Ő a legnagyobb az összes héber próféta közül. Azok, akik nem hallgatnak Jézus prófétai szolgálatára, Isten azt mondja, hogy számon fogja kérni őket. Magyarázatot fog követelni, hogy miért vették semmibe az Ő prófétáját, miért nem figyeltek a szavaira. Péter idézi ezt az Ap. Csel. 3-ban, amikor a zsidókhoz beszél és az ő szavai még szigorúbbak. 

Ap.Csel. 3:22-23. Mert Mózes ezt mondotta az atyáknak: Prófétát támaszt néktek az Úr, a ti Istenetek a ti atyátokfiai közül, mint engem; azt hallgassátok mindenben, a mit csak szólánd néktek.
23 Lészen pedig, hogy minden lélek, valamely nem hallgatánd arra a prófétára, ki fog irtatni a nép közül.

Ha visszautasítjuk, hogy meghallgassuk Jézus prófétai szolgálatát, akkor komoly bajban vagyunk. Isten azt mondja, hogy ezen az alapon teljesen kiirthatnak minket az emberek közül. Ha Isten elküld egy prófétát és mi nem törődünk vele, mit csinálunk? Nem törődünk Istennel. Testvéreim, Istennel a saját vesztünkre nem törődünk. Nem biztonságos nem törődni Istennel.

Egy másik tény a Biblia próféciáiról az, hogy az egy igaz Isten egyedi jele, hogy Ő pontosan jelzi a jövőt. Egyetlen más világvallásban sincs semmi, ami hasonlítana a bibliai próféciákra. Ez az egyik legerősebb érv a Biblia mellett. Csak a Bibliában vannak jövendölések, több ezer évvel azelőttről, hogy megtörténtek és pontosan beteljesedtek. 

És. 41:21-24. Hozzátok ide ügyeteket, szól az Úr, adjátok elõ erõsségeiteket, így szól Jákób királya.
22 Adják elõ és jelentsék meg nékünk, a mik történni fognak; a mik elõször lesznek, jelentsétek meg, hogy eszünkbe vegyük és megtudjuk végöket, vagy a jövendõket tudassátok velünk!
23 Jelentsétek meg, mik lesznek ezután, hogy megtudjuk, hogy ti Istenek vagytok; vagy hát míveljetek jót vagy gonoszt, hogy mérkõzzünk és majd lássuk együtt!
24 Ímé, ti semmibõl valók vagytok, és dolgotok is semmibõl való; útálat az, a ki titeket szeret.

Isten azt mondja, ha nem tudják megjövendölni a jövőt és nem tudják megmondani a múltat, azokra nem kell figyelni. Megvetendők. 

És. 42:9. A régiek ímé beteltek, és most újakat hirdetek, mielõtt meglennének, tudatom veletek.

Ez a Biblia Istenének a jele. Elmondja nekünk mi fog történni, mielőtt megtörténik. 

És. 46:9-10. Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.
10 Ki megjelentem kezdettõl fogva a véget, és elõre azokat, a mik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat;

Ez Isten egyedi tulajdonsága, hogy kijelenti a múltat és a jövőt is. Azt mondja, ha pontosan meg tudom mondani a jövőt több száz évvel azelőtt, hogy megtörténik, ez elégséges bizonyíték, hogy amit mondok, az meg fog történni. 

5. Móz. 29:29. A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk és a mi fiainké mind örökké, hogy e törvénynek minden ígéjét beteljesítsük.

Elmondom mi a probléma azokkal, akik zűrzavart csinálnak a bibliai próféciákból. Megpróbálnak kijelenteni olyan dolgokat, amiket Isten nem nyilatkoztatott ki, és nem engedelmeskednek azoknak, amiket Isten kinyilatkoztatott. Én nem akarok Isten titkaiban kutakodni, hanem engedelmeskedni akarok azoknak, amiket Isten kinyilatkoztatott.