2015. december 9., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 26.

Isten terve meghozza Isten kegyelmét

Mert az Ő [saját] alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a [újjászületve] Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített [előre eltervezett] az Isten, hogy azokban [az általa előre elkészített úton] járjunk [jó életet éljünk, amelyet Ő eltervezett és előkészített számunkra].
Efezus 2:10

Annyira nehéz élvezni az életet, ha nincs biztosítékunk a mai nappal kapcsolatban, nincs békességünk a tegnapban és nincs bizalmunk a jövőben. Miért? Mert amíg élünk, mindig szembesülnünk kell olyan helyzetekkel, amelyekre nincs válaszunk.

„Jó, jó, de ha van elég hitünk, nem jutunk el oda, ahol ezek a problémák már nem számítanak?”

Nem, mert mindig lesz valami az életünkben, amit nem tudunk kezelni; ha nem így lenne, nem lenne szükségünk a hitre, nem kellene Istenben bíznunk. Az Úr gondoskodik róla, hogy mindig függjünk Tőle. Tudod, hogyan éri ezt el? Belevezet minket olyan helyzetekbe, amelyek túlnőnek rajtunk. Bár mi aggodalmaskodunk, Isten azonban nem. Miért? Mert Ő már pontosan tudja, mit fog tenni. Van egy terve, már elkészítette az utat számunkra.

Bár már mindent elkészített számunkra, mégsem fogja megadni nekünk azokat a válaszokat ma, amelyekre majd csak holnap lesz szükségünk. Minden nap megkapjuk azt a kegyelmet, amire az adott napon szükségünk van, és kiálljuk a próbákat és kihívásokat.

Biztosan hallottátok már annak a fiatalembernek a történetét, aki börtönben volt, arra várt, hogy másnap máglyahalált haljon Jézus Krisztusba vetett hite miatt. Ugyanabban a cellában raboskodott egy idősebb, tapasztaltabb hívő is, aki már többet tudott az Úr dolgairól. Ahogy sötétedni kezdett, a fiatalember gyertyát akart gyújtani, de közben megégette az ujját. Fájdalmában és dühében így kiáltott rabtársához: „Hogyan fogom én kibírni a máglyahalált holnap, ha most azt sem bírom ki, hogy megégettem az ujjamat?”

Az idős férfi így válaszolt: „Fiam, Isten nem azt kérte, hogy égesd meg az ujjadat Érte, tehát kegyelmet sem ad ennek elviseléséhez. Ellenben azt kéri, halj meg a hitedért, tehát amikor eljön az idő, megjön a kegyelem is”.

Mindegy, mi történik, Isten a kezében tart mindent. Megvan a terve arra, hogy bármilyen, az életedben felmerülő problémát orvosoljon. És az Ő kegyelme elég ahhoz, hogy betöltse szükségleteinket. (II Korinthus 12: 9).

Fordította: Berényi Irén