2015. december 4., péntek

Eljött az aratás! - Tema-Ashaiman, Ghána - Első nap

Kedves barátaim!

A mai napon elkezdődött az evangélizációs kampányunk a nyugat-afrikai Ghánában. Olyan hatalmas volt az érdeklődés a régióban, hogy két város - Tema és Ashaiman - előkészítő bizottsága dolgozott megfeszítetten a megvalósításán. Szinte olyan, mintha egyidőben két helyen tartanánk evangélizációt! Ilyet még soha nem tettünk.
Munkatársaink kiemelkedő munkát végeztek az evangélizáció területének előkészítésében; egy zsúfolt város kellős közepén ekkora tömeg számára szinte lehetetlen volt megfelelő méretű szabad teret találni.
A terület, ahol az összejöveteleket tartjuk, szó szerint egy szemétlerakó hely, amelyen egy nyitott szennyvízcsatorna folyik keresztül, körülötte szemétkupacokkal mindenütt. A csapatunk hozatott kavicsot, hogy használhatóvá tegyük a mély sártól mocsarassá vált részeket. Még egy kis hidat is építettek (lásd a képen!), ahol a nyomornegyedből érkezők keresztül tudnak menni a szennyvízcsatornán.
Miután a területet megtisztították, néhány kunyhót arrébb kellett költöztetni, hogy még több hely felszabaduljon. Volt olyan család is, aki örömmel beleegyezett, hogy kis kunyhójukat lebontsuk. Természetesen kárpótoltuk őket. A valódi jutalmukat pedig majd a mennyben nyerik el.
Szóval nagyszerű csapatunknak sok akadályt kellett legyőznie ahhoz, hogy megvalósulhasson ez az esemény! A legtöbb embert ezek közül egy is megállásra késztetne, de őket nem ilyen fából faragták, és az elvégzett hatalmas munka az esti nyitóösszejövetelen nyert értelmet, hiszen óriási tömeg, több mint 90ezer ember gyűlt össze és sok ezren döntöttek Jézus követése mellett! Munkatársaink ezekben a percekben is, amikor írom ezeket a sorokat, keményen dolgoznak azon, hogy az újonnan megtértek adatait az utógondozáshoz szükséges adatbázisunkban rögzítsék. Aratási idő van!
Ma reggel elkezdődött a Tűz konferenciánk is Peter van den Berggel és Russell Bensonnal, akik a pásztorok és gyülekezeti vezetők felé szolgáltak. Mindkét szolgálat fantasztikus volt, és előre látom, hogy a szombati záróalkalom, amikor a vezetőkért imádkozunk, hogy vegyék a Szent Szellemet, igen különleges lesz.
Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok értünk - hisz csak most kezdtük a munkát! Történelmi eseményeket várok ezen a héten. Rászorulunk az imáitokra!
Folyt. köv.
Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda
és a teljes CfaN csapat