2014. május 29., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Isten gyógyszerei 1.

„Fiam, az Én szavaimra figyelmezz, tartsd meg ezeket a te elmédben. Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben. Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testükben egészség." (Péld 4:20-22)

Egy jó utalásos bibliafordítás széljegyzete úgy adja vissza az utolsó kifejezést: „és gyógyszer egész testüknek."
Istent érdekli a gyógyulásunk, ha betegek vagyunk. Érdekli az is, hogy egészségesek maradjunk. Gyógyulásunkért és egészségünkért Ő előkészületeket tett - Isten gyógyszerét adta.
Mik ezek az előkészületek? Mik a jogaink? Mi a miénk ténylegesen, amikor testi gyógyulásról és egészségről van szó? Hogyan deríthetjük ki pontosan, mi a biztosított számunkra?
Csak egy út van. Isten Igéjének állandó, gondos, szorgos, tiszteletteljes, imádságos tanulmányozása.

Betegen születtem. Sose volt rendes gyermekkorom. Sose futottam és játszottam úgy, mint más gyerek. Sose aludtam jól éjjel. Sose volt egy egészséges napom, nem 17 éves koromig. Kisgyermekként, majd 17 évesként ültem és majdnem nyitott szájjal és kiguvadt szemmel néztem azokat a dolgokat, amiket más gyerekek meg tudtak tenni. Szívem legnagyobb, elemésztő vágya az volt, hogy jól legyek.
15 évesen teljesen ágyhoz kötött lettem. Itt a betegágyon, ahol 16 hónapig feküdtem, megtudtam, hogyha létezik bármi segítség számomra, annak a Bibliában kell lennie. Istennél kell lennie. Nem származhat sehonnan máshonnan, mivel az orvostudomány elfordította a fejét és azt mondta, semmit sem lehet tenni. El kellett jutnom a sír szélére, mielőtt megtettem azt, aminek megtételére téged sürgetlek, hogy jöjj Isten Igéjéhez állandóan, gondosan, szorgosan, tisztelettel, imádkozva és fedezd fel, mi Isten mondanivalója erről a témáról.
Majdnem túl sokáig vártam. Ha valami elmérgesedő bajom lett volna, gondolom átjutottam volna az örökkévalóságba. Mivel azonban állapotom tartós volt, volt időm egy kis tanulmányozásra. Mert nem egyik napról a másikra találtam meg Isten mondanivalóját erről a témáról.

Tudod, miért? Néha el kell felejtenünk dolgokat mielőtt meg tudjuk tanulni a helyes dolgokat. Elménket elködösíti egy csomó dolog, ami nem igaz.Valahányszor egy jó ígéretet kapok Isten Igéjéből, az ördög rögtön ott terem, hogy közölje velem: „Ez csak a zsidókra vonatkozik" vagy „Ez nem a mai embereknek szól." Nem tudtam, hogy igaz-e vagy sem. Sokáig kellett olyan Igét keresnem, ami megelégedésemre bizonyítja, hogy az az enyém. Ilyen mostani Igénk is: „Fiam, figyelj szavaimra..." Isten Igéje nemcsak a zsidóké. Hála Istennek az Ő egész népéé.