2014. május 12., hétfő

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 32.

Harmadszor: vannak doktrínális megtévesztések. A különös és "messze levő" tanok azok számára vonzóak, akik szeretetre, elfogadásra éhesek, mert ugyanolyan fontosak szeretnének lenni Krisztus Testében, mint más. Azok, akik hamis tanításokat dédelgetnek, sok kihívással találkoznak, amit aztán üldöztetésnek tekintenek. A megtévesztés elhiteti velük, hogy Isten különlegesen büszke arra, hogy így megállják a helyüket. Meg vannak győződve arról, hogy nem tennének eleget Isten akaratának, ha nem védenek meg többé doktrínáikat. Következésképp a hamis tantételekhez való ragaszkodásuk gyakran sokkal buzgóbb, mint azoké, akik igaz doktrínákhoz ragaszkodnak.

Egyszer egy ember szabadulásért jött hozzám, de előbb egy különleges tanítást akart velem megosztani. Nagy buzgalommal magyarázta, hogy ő testileg soha nem fog meghalni. Olyan különleges kijelentést kapott, amely szerint a halál rá nem vonatkozik. Elmondta, hogy amikor elmegy egy halottasház mellett, mindig kijelenti: "Engem soha nem kapsz meg!" Teljesen a rögeszméjévé vált ez a "halálmentes" doktrína.
Végül azt kezdte el magyarázni, hogy szerinte miért kell neki szabadulnia. Mély depresszióba esett, és időnként öngyilkossági kísértései voltak. Ámulatba ejtett, mennyire nem látja az ellentmondást a két dolog között: hiszi, hogy soha nem hal meg, közben pedig attól fél, hogy megöli magát.

Negyedszer: vannak olyan emberek, akik a pozíció és rang területén vannak megtévesztve. Ezeknek az embereknek kielégítetlen éhségük van arra, hogy tiszteljék őket. Legtöbbjük komoly elutasítást és bántalmazást tapasztalt gyermekkorában. Az ő tévelygésük az, hogy azt hiszik, olyan híres emberekké válnak majd, akiket mindenkinek észre kell venni.

Annak a megtévesztésnek, amikor valaki azt hiszi magáról, hogy valami nagyon kiemelkedő személyiség lesz, a kirívó példája az a fiú, akit a vezetőség hozott hozzám egy keresztény ifjúsági táborban. A fiatalember meg volt győződve arról, hogy ő lesz az egész világ ura. Hozott magával egy nagy jegyzettömböt, amelyben a világ meghódításának tervei voltak. Az elején egy világtérkép volt, amelyen be volt jelölve az a hely, amelyet ő a világ főhadiszállásának tervezett el. Titkos rakétakilövő rendszereket és ehhez kapcsolódó háborús berendezéseket is tervezett, amelyekkel képes lesz majd meghódítani a világot. Jegyzeteit nagyon pontosan kidolgozta, információit pedig titkos kódokba rejtette, amelyeket aztán elmagyarázott. Meg volt győződve arról, hogy ő lesz a legfelső hatalom minden nép felett.

Amikor befejezte a magyarázatot, egyetlen kérdést intéztem hozzá: "Milyen kapcsolatod van az édesapáddal?" Lehajtotta a fejét és így válaszolt: "Az apám nem szeret engem." "De ha te a világ ura leszel, még az édesapádnak is észre kell vennie, hogy milyen fontos ember vagy. Nem igaz?" - kérdeztem. "De igen." - felelte. Azután elmondtam neki, hogy az egész világra vonatkozó hódítási terve megtévesztés, és amit ő keres, az az apja szeretete. Meggyőző indoklásra volt szükség, de végül is elfogadta az igazságot, és megszabadult.
A történet boldog folytatásaként az apa észrevette saját hibáját, és elkezdett egy szeretetteljes kapcsolatot kiépíteni a fiával, amire az olyan elkeseredetten vágyott.