2014. május 20., kedd

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 34.

Rossz segítők vonzása

Amikor vak vezet világtalant, mindketten verembe esnek. A sérült emberek hajlamosak arra, hogy bárkivel megosszák a problémájukat, aki szembe jön velük. Amikor a problémát leplezetlenül kiterítik, annak, aki azt végighallgatta, válaszolnia kell. Más szóval őt most arra kérik, hogy legyen lelkigondozó. Ahogy nő a képzetlen lelkigondozók száma, úgy lesz nagyobb a zavarodottság is.
Nincs hiány olyan önjelölt segítőkben, akik helytelenül azt gondolják, hogy Istentől való elhívásuk a belátható területen lévő emberek mindegyikét tanácsokkal ellátni. Az ő buzgalmuk nincs összhangban ismereteikkel.
Vannak úgynevezett szimpatizánsok is. A sérült embernek többre van szüksége a megértésnél. Ha az elutasított ember önsajnálatba esik, csak ront a helyzeten, ha ezzel valaki együtt is érez.

Rossz bánásmód

A testi sérülések fájdalmasak. Nem lehet őket úgy megérinteni, hogy ne fájnának. Ugyanez vonatkozik a belső sérülésekre is. Képzeljünk el egy feleséget, aki sokat szenvedett az életben, és nagyon érzékeny az erőszakra. Férje nem tud gyengéd, kedves és irgalmas lenni. Ráordít a feleségére: "Miért nem változol meg? Szedd össze magad! Őrületbe kerget a sírásod. Kihívom az orvosokat, hogy vigyenek az őrültek házába". A feleség sebei "kiegészülnek" egy szívtelen férjjel. Hatalmas segítségre van szüksége, de csak parancsokat kap gyakorlati segítség nélkül.
Amikor valakinek elutasításból eredő gondjai vannak, akkor bármilyen segítséget nyújtunk, azt szeretettel kell tenni. Még a hiteles segítséget is vonakodhat az ember elfogadni, amíg a felajánlott szeretetet meg nem érzi.