2014. május 29., csütörtök

Derek Prince - Támadó fegyverek 4.

A következő dolog, amivel foglalkoznunk kell az, hogy hogyan kell kibocsátani ezeket a fegyvereket? Hogyan lehet kilőni ezeket az interkontinentális rakétákat? Csak egyetlen egy eszköz van ezeknek a kibocsátására. A száj. Minden szellemi fegyver a száj által hatásos.

Zsoltár 8:2-3: Mi Urunk Istenünk, mily felséges a Te neved az egész földön, aki az egekre helyezted dicsőségedet...

Ez a vers megerősíti azt, amit az előbb mondtunk, hogy van egy egeken felüli hely. Mi az a fegyver, amelyről itt szó van a második versben? Az Úr neve.
Hogyan használatos? A következő, vagyis a 3. vers mondja: A csecsemők és csecsszopók szájával erősítetted meg hatalmadat a te ellenségeid miatt, hogy a gyűlőlködőt és bosszúállót elnémítsd.

Ki a gyűlölő és bosszúálló? A Sátán. Isten adta nekünk a lehetőséget, hogy ezt a bosszúállót elnémítsuk, befogjuk a száját. A "bosszúálló" a Sátán és az "ellenségeid", azok a gonosz erők, amiket ellenünk irányít. Ezek ellen Isten adott nekünk egy erőt. Honnan jön ez az erő? A szájból. A csecsemők, csecsszopók, ártatlan emberek - mint te és én - be tudjuk tömni az oroszlán száját. Kihívhatjuk az ördögöt, ha ismerjük Isten fegyvereit. Isten adott fegyvereket. 

Most megnézzük a Máté 21:16. versét. Jézus a templomban van, körülötte kis zsidó gyerekek kiáltják, hogy "Hozsánna Dávid Fiának". A farizeusok és a templom vezetői Jézushoz jönnek és panaszkodnak a zajról és kérik, hogy csendesítse el a gyermekeket. Válaszában Jézus idézi a 8. Zsoltárt és azt mondja nekik: "Sohasem olvastátok-é? A gyermekek és a csecsemők szája által szereztél dicsőséget." Ez egy isteni kiegészítése, vagy változata a 8. zsoltárnak. Dávid azt mondja, hogy csecsemők és csecsszopók szájával erősítetted meg hatalmadat. Jézus azt mondja, hogy dicsőséget szereztél a csecsemők szája által. Mit mondanak ezek az Igék nekünk? Isten népe megerősítésének módja a tökéletes dicséret. Mi az eredménye annak, ha Istent tökéletesen dicsérjük a szánkkal? Elcsendesítjük, elnémítjuk az ördögöt. Nem csoda, hogy annyira nem szereti a dicséretet az ördög, és azt mondja, hogy csak a szívedben dicsérd Istent. Ne legyél túl demonstratív, ne legyél olyan érzelmi, maradj csendben, úgy mint a farizeusok a templomban: "Nem tetszik ez a zaj nekünk." Jézus azt mondta: "Ez az, ami lecsendesíti az ördögöt." Az az eszköz, amely a Sátánt lecsendesíti, a szájból jön ki. Nemcsak az igazság fegyverei jönnek ki a szájból, hanem a bűnnek a fegyverei is. A következő vers annak a látomásnak a része, amelyet János látott Patmos szigetén.
Jelenések 16:13: És láték a sárkány szájából és a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan szellemet kijönni, a békákhoz hasonlókat.

Honnan jöttek ki ezek? A Sátán szolgájának szájából. Az igazság fegyverei Isten gyermekeinek szájából jönnek ki, a gonoszság fegyverei pedig a Sátán szolgáinak szájából. Az az oldal fog győzni, amelyik jobban bánik a szájával. Győzünk, vagy vesztünk aszerint, hogy mit teszünk a szánkkal. Rám mindig hatással van a tisztátalan szellemeknek, mint békáknak való ábrázolása. Nem tudom, hogy vannak-e itt békák, de én olyan helyeken éltem, ahol nagyon közismertek, Izraelben és Floridában is. Észrevettem valamit a békákkal kapcsolatban, hogy nappal mindig csendben vannak, sose brekegnek. De a sötétségben, és különösen, amikor esős az idő, kijönnek és elkezdenek brekegni és órák hosszát brekegnek. Ugyanaz az ismételt szüntelen brekegés. Ez a gonosz szellemeknek a tevékenységéhez hasonlít. Számomra ez egy nagyon szép kép a politikai propagandáról. Állandóan ugyanazokat a hazugságokat mondják, újra, újra, újra. A kommunisták módszere az, hogy vesznek egy nemzetet, vagy embercsoportot, kizárják minden más kommunikációkból és szüntelenül ugyanazzal a brekegéssel bombázzák őket addig, amíg ez az elméjüket teljesen le nem uralja. Ebben a században valamennyi diktatúrát ugyanez az eszköz, a békák brekegése alapozta meg. A politikai propaganda a sötétség órájában kiküldi a nagyon finoman megválasztott hazugságok szüntelen áradatát. Tehát itt a politikai színtér szellemi hátterét látjuk. Egyik oldalon a békák, a tisztátalan szellemek brekegnek, a másik oldalon pedig Isten gyermekei, akik tökéletes dicséretnek áldozatát áldozzák Istennek. Ha jól dicsérjük Istent, és elég hosszan, akkor le tudjuk csendesíteni a békákat.