2014. május 15., csütörtök

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 33.

Értelmi, érzelmi és testi betegségek

Néhány évvel ezelőtt komoly mellkasi problémáim voltak. Beutaltak a kórházba vizsgálatra. Megkérdezte az orvos, hogy ért-e valamilyen stressz. Azt mondtam: "nem", de hazudtam. Nem mertem bevallani, hogy néhány héttel korábban elbocsátottak felekezeti pozíciómból, mert megtapasztaltam a Szent Szellembe való bemerülést. Ez az elbocsátás azt jelentette, hogy elvesztettem a fizetésemet, az egészségügyi biztosításomat és a nyugdíjamat. Büszkeségemben lettem megsértve, és az azelőtt hozzám legközelebb álló barátok utasítottak el. Dühös lettem, de ugyanakkor féltem is. A következő alkalommal egy orvos azt mondta, hogy szívproblémám van.
Az ördög soha nem mulasztja el a kitűnő alkalmat arra, hogy az elutasításra adott bűnös reakciómat azonnal kihasználja. Miután megtértem ebből és elhatároztam, hogy Istenben bízom, a démonokat kihajítottam, és a szívbetegség megszűnt.

Ha megengedjük, hogy a sebek bűnös reakciót váltsanak ki, a bűn nyomást eredményez, a nyomás pedig valamilyen betegséghez vezet. Sok fizikai gyógyulás akkor következik be, amikor az ember élete alaposan megtisztul a bűntől és a bűntudattól, valamint az ennek következtében rászabaduló démonoktól. A belső ember gyógyulása is a démonoktól való szabadulás eredménye, akik az elutasítás sebein, a bűnös reakción és a sebekhez való helytelen alkalmazkodáson keresztül kerültek be az ember életébe.

MÁSOKTÓL SZÁRMAZÓ UTÓHATÁSOK

További elutasítottság

A belső sérülések és a labilis személyiség között közvetlen kapcsolat van. Ahogy láttuk, az elutasítástól való félelem miatt az ember bizalmatlan és gyanakvó lesz a többi emberrel szemben. A további elutasítástól való félelem paranoiássá teszi. Labilitása kellemetlen azoknak, akik kapcsolatba akarnak vele kerülni, így az emberek elutasítják. Ez teremti meg a további elutasítottság
állapotát. Az élet sérülések, elutasítások és arra adott reakciók körhintájává válik, ez azonban egyáltalán nem szórakoztató.

A gyanakvó ember hasonlít ahhoz a kuktához, amely addig termeli magában a gőzt, amíg a nyomás el nem éri a veszélyes mértéket, és akkor aztán a biztonsági szelepen keresztül kiereszti. A paranoiás embernek is ki kell engednie magából a felgyülemlett gőzt, méghozzá konfrontációkon keresztül. Ostorozza és vádolja a körülötte élőket, mert azt gondolja, hogy mind ellene szőnek terveket. Értelmetlen összeütközéseivel olyanokat támad meg, akik a következő fordulóban az elutasítás még súlyosabb sebeit okozzák neki.

A labilis személyiseget labilis viselkedés jellemzi. Amikor az önmagát elutasító ember "ÉN"-t vált, talány lesz környezete számára. Melyik személyiség fog legközelebb megjelenni? Visszahúzódó, vagy depressziós, vagy pedig lázadó és ideges lesz? Az ilyen szabálytalan magatartási formák megnehezítik a környezetében lévők életéi, és ez megint csak elutasításhoz vezet.
Amikor valaki szeret egy másik személyt, és az észre sem veszi a szeretetét, illetve nem viszonozza, az illető nagyon gyorsan elbátortalanodik. A másikba fektetett szeretet olyan, mint a bankban elhelyezett pénz. Ha a befektetés nem térül meg, az ember máshova helyezi letétbe az összeget.

A bonyolult személyiségű emberek nagy kihívást jelentenek. Az optimista segítők elfogadják ezt a kihívást. Sajnos azonban a komplikációk kibogozásához többre van szükség, mint buzgalomra. A gyakorlatlan tanácsadó végül csalódott lesz és feladja. A gyógyulás reménye elvész, és a fájdalommal teljes lélek friss sebet kap: újra elutasítják.