2011. december 13., kedd

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 6.

Hadd mondjam el azt barátom, ha vétkeztél, azt tudod; és ha tudod, akkor a vi­lágért se próbálj ürügyet keresni arra, hogy kárhoztasd magad. Ha mindig kere­sel valamit, amivel kárhoztathatod magad, akkor kirabolod magad a hitből. Ha vétkeztél, tudod. Abban a pillanatban tudod a bensődben; és ha tudod, akkor szükséges, hogy megtérj belőle. Van egy belső monitorunk, ami mindig tudatja velünk, ha rosszat teszünk. Ha eltévesztettél valamit és összezavarodtál, ne várj! Állj meg azonnal és mondd: „Uram, vétettem, kérlek bocsáss meg!” Ő megbocsát, és te tovább járhatsz Vele közösségben. „Ha mi megvalljuk a bű­neinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket min­den hamisságtól.” Ha én azonnal megvallom a bűnömet, Ő abban a pillanat­ban megbocsát nekem, én pedig úgy állok az Ő jelenlétében, mintha a bűn nem is esett volna meg.

Ne valld meg a bűneidet újból és újból, mert ezzel gyengeséget, kételyt és bűntudatot építesz ki a szellemedben. Ha már egyszer megvallottad, Ő megbo­csátott neked és elfelejtette; tehát felejtsd el te is. Isten nem emlékszik meg többé ezekről. Nem tudod, hogy azt mondta: „Én, én vagyok, aki eltörlöm ál­nokságaidat önmagamért, és bűneidről nem emlékezem meg!”? Isten mondta ezt az Esaiás 43,25-ben. Ő nem emlékezik arra a dologra, amivel megtörted a közösséget, akkor miért kellene neked az emlékezetedben tartanod? Nem a Szent Szellem és nem Isten kárhoztat és akar elítélni, hanem a Sátán, ő próbál meg becsapni, és ha rá tud venni, hogy azon gondolkodj, amit rosszul tettél, már le is vagy győzve. Ne őrizd a bűnt az emlékezetedben!

A 103. Zsoltár azt mondja: „Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az Ő szent nevét. Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótétemény­ről.” Mik ezek a jótétemények? „Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyó­gyítja minden betegségedet.” Máris hallom ahogy a keresztények azt mondják: „Nem tudom, hogy meghallgat-e vagy sem.” Jönnek, és kérik, hogy imádkoz­zam értük. Nem tudják, hogy Isten meghallgatja-e őket, mivel vétkeztek, el­buktak. De ha Ő nem emlékszik arra, hogy te valami rosszat tettél, akkor neked miért kellene erre emlékezned? Vagy nem látod, milyen bizalommal, hittel és bátorsággal jöhetünk Hozzá? Valaki azt mondhatja: „Hogyan képes erre Isten ?” Ezt nem tudom, de hála Istennek, hogy mégis képes rá. Nem tudod Istent körvonalazni; Ő olyan hatalmas! Egyszerűen csak örvendezünk az igazságban! Nagyon sok ember „kibeszéli” magát a hitből. Erre semmi szükség nincs. Ha vétkeztünk és megkértük Istent, hogy bocsásson meg, akkor Ő megteszi: elfe­lejti a bűnt, és nekünk is így kell tennünk. Állítom, hogy a hívőnek készséges­nek kell lennie arra, hogy önmagának is megbocsásson, ahogy Isten is hajlandó megbocsátani neki. Sok ember megfosztja magát a hittől, mert nem hajlandó megbocsátani önmagának. Ők a kárhoztatás állapotába kényszerítik magukat, és ez megrabolja a hitüket.