2011. december 10., szombat

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 5.

A harmadik fajta megvallás, amelyről szó van az Újszövetségben, annak a hí­vőnek a bűnvallása, aki megtörte a közösséget Istennel. A 137. Zsoltárban van egy kép erről a megtört kapcsolatról. Barátaim, abban a pillanatban, amikor vétkezünk, elveszítjük a bizonyosságunkat. A bűn azonnal kioltja a fényt. A hit mindig remeg a megtört kapcsolat sötétjében. Ebben a zsoltárban Izrael vétke­zett és fogságba jutott Babilon folyói mellé. Visszaemlékeztek a Sionra, halfái­kat felakasztották a fűzfákra, és amikor ellenségük arra kérte őket, hogy éne­keljenek, azt kiáltották: „Hogyan énekelnők az Úrnak énekét idegen földön?” Itt a megtört kapcsolat képe.

A hit nem énekel, amikor megtörik Istennel a közösség. Az 1 János 1,3-10-ben azt olvassuk: „Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az Ő Fi­ával, a Jézus Krisztussal. És ezeket azért írjuk néktek, hogy örömetek teljes le­gyen. És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen Őbenne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy kö­zösségünk van vele, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cse­lekesszük. Ha pedig a világosságban járunk, amint Ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére meg­tisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mibennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mibennünk. Ha megvalljuk bűnein­ket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük Őt és az Ő Igéje nincsen mi bennünk.”

Figyeljétek meg, hogy a „közösség” szó négyszer fordul elő ezekben a versek­ben. Olvassátok el gondosan újból és újból őket. Ezeket a verseket nem bűnö­söknek írták. Ne használjátok tehát, amikor bűnösökkel imádkoztok, mert ezek nem az ő igéik. Ezeket hívőknek írták; először figyelmeztetésképpen, másod­szor pedig útmutatásképpen, hogyan juthatnak vissza a közösségbe. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van Vele, de sötétségben járunk, hazudunk és nem mondunk igazat. Más szavakkal azt mondja, hogyha én kiestem a közös­ségből, de azt állítom, hogy jól vagyok, akkor nem az igazat mondom, mert nem vagyok jól. Ha azt mondom, hogy nem követtem el bűnt, de mégis meg­szakad a közösségem Istennel, akkor a hitem gyenge. De Ő azt mondja, ha megvallom a bűneimet, akkor Ő hű és igaz, hogy megbocsássa azokat, és meg­tisztítson engem minden igazságtalanságtól. Kérlek, ne emeljétek ki ezeket a verseket a környezetükből! Itt arról beszél az Ige, aki a közösségen kívül van.