2017. augusztus 22., kedd

Michael L. Brown - Menj, és többé ne kövess el bűnt - Szentségre hívás 33.

Az Úr kell legyen a mindenünk és bármit teszünk, akár eszünk vagy iszunk, Őrá gondolva tegyük az Ő dicsőségére. (1 Kor.10:31 ; Kol.3:17) Vele kell ünnepeljük az esküvőket, születésnapokat, ünnepeket, a vakációt, családi programokat Vele élvezzük, sportokat vagy zenét Őelőtte játszunk, az üzletet vagy tanulmányokat Vele kell véghezvigyük, a kapcsolatokban Ő kell jelen legyen, az Ő vezetésével, áldásával és részvételével. Az Úrban töltött éveim alatt a szívem mindig Érte lángol, miden amit tettem vagy teszek, eladok valamit, elmegyünk enni a családdal, tanulok, dobolok vagy sportolok, prédikálok, tanítok, imádkozom vagy dicsérem Őt, mindent rajongással teszek és az isteni közelség valóságos érzésével. AZ Úr és én mindenben együtt vagyunk!

De nem mindnyájunknak mindig ilyen az élete. Azok a kis rókák nagyon ravaszak tudnak lenni. Van-e közülük, amelyik pusztítja a szőlőskertedet? Elszabadult-e valamelyik, hogy rombolja a szőlődet? Védelemre van szükséged minden bálvány és kötelék ellen. Figyelned kell, hogy kívül tarts minden függőséget és rossz vonzódást. Először megosztják a szívedet, hogy ne az Úr legyen az első az életedben, aztán eltompítják a szívedet, érzéketlenné tesznek a fokozatos visszacsúszás számára. Aztán uralmat vesznek a szíved fölött, terelve, ösztönözve, szabályozva téged. Ezek halálosak, rombolóak és kívül kell, hogy maradjanak. Végez e pusztítást valamelyik a szőlődben? Itt az ideje, hogy leltárt készíts! Íme egy felsorolás a legravaszabb kis rókák csoportjairól. Emészti valamelyik a szőlődet? Nézd meg figyelmesen.

Sportok. Tényleg jó ok az izgatottságra ha valaki eldob, elrúg vagy elkap egy labdát és tényleg olyan nagy dolog ez - szinte kozmikus, örökkévaló fontosságú - ha valaki új csúcsot állít fel?

Részvények. Némelyikőtök szíve szó szerint a tőzsde mozgását követve van fent vagy lent.

Számítógépek és kütyük. Ezzel a rókával túl gyakran találkozom.

Autók. Akár vágyódás egy új autóra vagy a meglévő fényezése és ápolása.

Hírek. Hányszor kell átnézned ugyanazokat a szalagcímeket egy nap?

Könyvek. Mindent olvasol csak a Bibliát nem.

Kertészkedés.
Órákat töltesz térdelve, ültetés és ápolás közben és perceket térdelsz imádkozva és dicsérve az Urat.

Takarítás. Muszáj mindennek ragyognia a házban?

Étel függőségek. Az önfegyelem hiánya fertőző és ha nem tudod fegyelmezni a hasadat, egy idő után az elmédet sem tudod majd.

Lépést tartani a technológiával.
Tényleg mindenben naprakésznek kell lenned?

Gyűjtemények. Nem viheted magaddal a mennybe őket.

Divat. Hiúság, hiúság, hiúság.

Lakásdekorálás. Ez a földi lakhelyed úgysem lesz soha tökéletes, miért nem mérsékeled az igényeidet?

Dokumentum és természetfilmek. Igen ez is lehet bálvány.

Puzzle. Hogyan lehetséges, hogy több időt töltesz keresztrejtvénnyel vagy egy 1500-as puzzle kirakásával a napodból, mint az Igével és imával?

Információ. Internet túladagolás, addig szörfözöl a neten amíg teljesen kiüresedsz.

Rádiós talk show. Mi történne, ha Isten szólhatna hozzád annyit, amennyit a műsorvezetőt hallgatod?

Chat szoba. Olyan sok óra, olyan kevés tartalommal.

Video játékok.
Egyre jobbak lesznek, egyre izgalmasabbak, egyre erősebb függőséget okozva, jobb ha még most kontrollálod ezt.

Szabadság, vakáció.
Az életben nincs annyi szabadidő, amennyit mi teremtünk magunknak.

Filmek.
Alig találhatsz olyat, amit érdemes megnézni.

Időjárás.
Biztos vagyok benne, hogy van az olvasóim közt időjárás csatorna függő is.

Siker.
Bárhol is találod meg, üzletben, művészetben, oktatásban, szigorú gazdád lesz, mindig egy lépéssel feljebb hív, mindig egy perccel többet akar az idődből, soha nem engedve szellemi célokat, "azt majd holnap csináld" mindig ezt mondja.

Vigyázz ezekkel a kis rókákkal!

Rendkívül hasznos lehetne számodra ha diagramot készítenél, mivel töltöd az idődet, egy hétig, miden nap minden órájáról. Mennyi idő vész kárba? Lehet, hogy megdöbbennél.

És akkor még nem beszéltünk arról, hány órát töltesz egy átlagos héten tv nézéssel és videókkal, hiszen valószínűleg visszaszorítod ezeket a tevékenységet ezen a héten, mivel most teszteled magad. (Ha nem szorítod vissza akkor még jobban meg fogsz döbbenni.)

A helyzet az, hogy az egyszerű elfoglaltságok is szörnyű időrablók. Vezetők sokszor rendkívül túlterheltek adminisztrációs tevékenységekkel, eltemeti őket az iratlavina, pedig a nagy része lényegtelen és sokad rendű fontossággal bír. Vigyázz erre! És vannak buta dolgok, amik mindannyiunkat támadnak: sportfogadás szelvények kitöltése (érzékeny ponton érintettelek?) vagy elolvasni minden bejövő emailt, függetlenül attól mennyire lényegtelen. (Tényleg nem kell mindet elolvasnod. Senki nem fogja leellenőrizni.)

Fordította: Korányi Tamás