2017. július 18., kedd

Michael L. Brown - Menj, és többé ne kövess el bűnt - Szentségre hívás 31.

RÓKAFIAK, AKIK A SZŐLŐT PUSZTÍTJÁK

"Nagyon veszélyesek, sőt sokszor veszélyesebbek a kisebb bűnök..... A nagyobb bűnök hamar felrázzák a lelkünket, és a lélek felébredvén megtérésre indít, sokkal inkább mint a kisebb bűnök. A kisebb bűnök gyakran megbújnak a lelkünkben, észrevétlenül fejlődnek és munkálkodnak ott, míg úgy megerősödnek, hogy végül eltiporják, megfojtják a lelket. Ahogy sokszor nagyobb veszélyt jelentenek a kisebb betegségek a test számára, mivel hajlamosak vagyunk könnyedén venni azokat, elmulasztani, hogy időben kezeljük őket, míg annyira megerősödnek, hogy halálosnak bizonyulnak számunkra."
Thomas Brooks

"Ha Krisztussal élsz, Krisztussal jársz, látod Krisztust, közösséged van Krisztussal, vigyázz a kis rókákra, akik tönkreteszik a szőlő zsenge termését."
Charles Spurgeon

"Fogjátok meg nékünk a rókákat, a rókafiakat, a kik a szőlőket elpusztítják; mert a mi szőlőink virágban vannak." (Énekek éneke. 2:15)

Drogfüggőség, pornográfia, gyermek molesztálás, házasságtörés, gyilkosság, alkoholizmus, szexuális perverziók, erőszak. Néhányotok számára ezek a bűnök (remélhetőleg nem az összes) fájdalmasan meghatározóak és azzal a reménnyel kezdtétek el ezt a könyvet, hogy megtaláljátok a szabadulás útját és a győzelmet ezen erősségek fölött az életetekben. De a legtöbbetek számára ezek közül egyik sem jelent nagy problémát. Sosem volt dolgod vele, mióta újjászülettél vagy már a megtérés előtt sem küzdöttél velük. Így vagy úgy, de szabad vagy.

Elkötelezett hívő vagy, tisztaságban szolgálod az Urat, a durva bűnök távol állnak tőled és ezekhez a vétkekhez tényleg semmi közöd nincs. Nem vagy megkötözve testi vágyakkal, és elmondhatod, hogy nem függsz semmi olyantól amit a Biblia tilt. De valami nagyon hiányzik az életedből és tudod ezt. Eltompultál, hiányzik a szenvedély, kevés gyümölcsöt teremsz és az Úrral járásban szinte nem is növekedsz. Egyáltalán nincs tűz benned és rendszeresen alul teljesíted a biblia normát, hogy szeresd az Urat teljes szívedből és lelkedből. Esetedben, Pál figyelmeztetése a rómaiakhoz, hogy maradjanak buzgók, (szó szerint forróak) elérhetetlennek látszik. (Róm, 12:11)

Mi az ami visszahúz téged? Lehet, hogy a kis rókák, akik tönkreteszik a szőlőt? Ez is lehet halálos!

Gondolj erre így: Ha a szentség lényegét úgy írhatjuk le, hogy szereted és szolgálod Istent teljes szívből, akkor minden ami megosztja a szívedet, még ha ez önmagában "semleges" dolog is, az bűn. Ugyanez mondható el bármiről, ami eltompítja, eltereli a szívedet. Az bűn, akkor is ha az emberek szemében dicséretes, tiszta és korrekt. Ha elvon téged az Úrnak való alárendeltségtől vagy eltompítja a szellemi látásodat, akkor az bűn.

Bárki vagy bármi más, az Úron kívül, uralkodik-e a gondolataid és az álmaid felett vagy elterel és összezavar téged? Bárki vagy bármi más, mint az Úr, irányítja-e a gondolkodásodat, vezeti-e a lépéseidet?

Egy dolog alávetni magad a családodnak, tanulmányaidnak, munkádnak, karrierednek és megint más bármelyiket ezek közül az Úrral való kapcsolat elé helyezni. (Más szavakkal: más dolgok az elsők, Jézus legjobb esetben a második.) Egy dolog élvezni dolgokat a világban, mint természet, zene vagy sport. Megint más elepedni ezekért. Mi a helyzet veled?

Megszerezte valami a szívedet?

Fordította: Korányi Tamás