2015. szeptember 15., kedd

Rodney H. Browne - ISTEN RENDELKEZÉSE A VÉGIDŐK EGYHÁZA SZÁMÁRA 2. rész

Alapige:

Akkor szóla Józsué az Úrnak azon a napon, amelyen odavetette az Úr az Emoreust Izráel fiai elé; ezt mondotta pedig Izráel szemei előtt: Állj meg nap, Gibeonban, és hold az Ajalon völgyében! 13 És megálla a nap, és vesztegle a hold is, amíg bosszút álla a nép az ő ellenségein. Avagy nincsen-é ez megírva a Jásár könyvében? És megálla a nap az égnek közepén és nem sietett lenyugodni majdnem teljes egy napig. 14 És nem volt olyan nap, mint ez, sem annakelőtte, sem annakutána, hogy ember szavának engedett volna az Úr, mert az Úr hadakozott Izráelért. Józsué 10:12-14

1. Az Úr harcol értünk - az Úré a hadviselés
a. Böjtölés, imádság és közbenjárás
b. Imádkozz és szólj
c. Lukács 19:12-13 - Monda azért: Egy nemes ember lméne messze tartományba, hogy országot vegyen magának, aztán visszatérjen. 13 Előszólítván azért tíz szolgáját, ada nékik tíz gírát, és monda nékik: Kereskedjetek, míg megjövök.

2. A nagy megbízatás [Márk 16:15-20]
a. Márk 16:15-16
b. Isten megerősíti az Ő Igéjét jelekkel, amelyek követik
c. Prédikálj, taníts és demonstráld a csodákat - ebben a sorrendben

3. A következőképpen szerzünk területet:
a. Az evangélium hirdetése megtérést hoz
b. Az Ige tanítása gyarapítja a hívőket - a tanítványokat - Jézus követőit
c. Amikor területeket szerzünk, az ördög is munkálkodik azon a területen - átformáljuk a szíveket
d. Ez úgy történik, hogy minden hívő elfoglalja a helyét Isten országában
e. Mindenki megtérít egyet
f. Mindenki tanít egyet
g. Tanítványokat nevelünk
h. Bármi áron megmentjük az elveszetteket

4. Az utolsó napok utolsó napjaiban élünk:
a. Apostolok Cselekedetei 2:1-22
b. Máté 24:36-51: Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az Én Atyám egyedül. 37. Amiképpen pedig a Noé napjaiban volt, aképpen lesz az ember Fiának eljövetele is. 38 Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban ettek és ittak, házasodtak és férjhez mentek, mind ama napig, amelyen Noé a bárkába méne. 39 és nem vettek észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: aképpen lesz az ember Fiának eljövetele is. 40 Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik otthagyatik. 41 Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik otthagyatik. 42 Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok. 43 Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. 44 Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia. 45 Kocsoda hát a hű és bölcs szolga, akit az ő ura gondviselővé tőn az ő házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt? 46 Boldog az a szolga, akit az ő ura, mikor hazajő, ily munkában talál. 47 Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselővé teszi őt. 48 Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt; 49 És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene: 50 Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja, és amely órában nem gondolja, 51 És kettévágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lesz sírás és fogcsikorgatás.

5. Az öt okos és öt bolond szűz példázata
a. Máté 25:1-14: Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, akik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé. 2 Öt pedig közülük eszes volt, és öt bolond. 3 Akik bolondok voltak, mikor lámpásaikat elővevék, nem vittek magukkal olajat; 4 Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az ő edényeikben. 5 Késvén pedig a vőlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának. 6 Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Imhol jő a vőlegény! Jöjjetek elébe! 7 Akkor felkelének mindazok a szűzek, és elkészíték az ő lámpásaikat. 8 A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak. 9 Az eszesek pedig felelének, mondván: Netalán nem lenne elegendő nékünk és néktek; menjetek inkább az árusokhoz, és vegyetek magatoknak. 10 Mikor pedig venni jártak, megérkezék a vőlegény; és akik készen voltak, bemenének ővele a menyegzőbe, és bezáraték az ajtó. 11 Később pedig a többi szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! Nyisd meg minékünk. 12 Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket. 13 Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, amelyen az embernek Fia eljő.
b. Készen kell lennünk
c. Lehet, hogy 50% nem kész?
d. Ne légy olyan, mint a bolond szűzek - légy biztos, hogy van olaj a lámpásodban
e. Légy tele Szent Szellemmel és lángolj tűzzel Jézusért