2015. szeptember 22., kedd

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Szellemi örökség

A napokban olvastam a Krónikák első könyve második fejezetét, és egy érdekes dolgot fedeztem fel benne egy Szeled nevű asszonyról. Az összes név közül mint egy fájó hüvelykujj emelkedik ki a neve. Azt olvassuk róla a 30. versben, hogy „Szeled gyermektelenül halt meg”.

Szeled korában egy nő számára ez volt a lehető legmegalázóbb stigma. Biztos vagyok benne, ha lehetősége lett volna rá, kérte volna, hogy a nevét inkább le se írják a Bibliában.

A Jelenések 20:15 beszél egy neveket tartalmazó könyvről, amit a mennyben írnak: ez a Bárány Élet könyve. Ha úgy vannak benne a nevek, mint a bibliai családfáknál, vagyis ha a szellemi szülőket együtt említi a szellemi gyermekekkel, kíváncsi vagyok, vajon hány olyan keresztény lenne benne, akinek a nevénél ez szerepelne: „X. Y. gyermektelenül halt meg”. Képzeld el a Jézussal való találkozást: látod a kezén és lábán a sebeket, és tudod, hogy Ő fizette ki a végső árat az üdvösségedért. Milyen érzés lenne egymagad állni előtte?

De figyeljétek meg, hogy a Biblia nem azt mondja, hogy Szeled gyermektelen VOLT, hanem azt, hogy „Szeled gyermektelenül HALT MEG”. Értitek? Amíg élt, volt remény számára. Sára 90 éves volt, amikor Izsákot szülte. Későn kezdte, de az utódai olyan sokan lettek, és a neve olyan fényesen ragyogott, mint az égen a csillagok.

Talán még életedben nem nyertél meg egyetlen embert sem Jézusnak, de soha nem késő elkezdeni! Ma elkezdhetsz egy új szellemi örökséget, amely megmarad örökre. A Dániel 12:3 azt mondja: „...a kik sokakat az igazságra visznek, (ragyognak) miként a csillagok örökkön örökké”.