2015. szeptember 10., csütörtök

Rodney H. Browne - ISTEN RENDELKEZÉSE A VÉGIDŐK EGYHÁZA SZÁMÁRA 1. rész

Józsué 10:11-14
Mikor pedig futottak ők Izráel előtt a bethoroni lejtőn, az Úr nagy köveket hullata rájuk az égből egész Azekáig, és meghalának. Többen voltak, akik a jégeső kövei miatt haltak meg, mint azok, akiket fegyverrel öltek meg Izráel fiai. 12 Akkor szóla Józsué az Úrnak azon a napon, amelyen odavetette az Úr az Emoreust Izráel fiai elé; ezt mondotta pedig Izráel szemei előtt: Állj meg nap, Gibeonban, és hold az Ajalon völgyében! 13 És megálla a nap, és vesztegle a hold is, amíg bosszút álla a nép az ő ellenségein. Avagy nincsen-é ez megírva a Jásár könyvében? És megálla a nap az égnek közepén és nem sietett lenyugodni majdnem teljes egy napig. 14 És nem volt olyan nap, mint ez, sem annakelőtte, sem annakutána, hogy ember szavának engedett volna az Úr, mert az Úr hadakozott Izráelért.

1. A rendelkezés háromszoros:

1. Imádkozni. Tanulmányozni az Igét. Böjtölés és imádkozás.
2. Hirdetni az evangéliumot - lelkeket menteni.
3. Tanítványokat nevelni.

2. Prófétai beszéd az utolsó napokra:

1. Arizona állam Phoenix városa. "Mondd meg az Egyháznak, hogy beszéljenek a naphoz. Mondjátok a napnak, hogy még ne menjen le, mert a nap sebesen száll alá az idő látóhatárán. Ugyanúgy, ahogy Józsué parancsolt a napnak és a holdnak, hogy álljanak meg, és ez megtörtént. Nem azt mondom, hogy még egy napot adok, mert már nincs egy nap hátra, de még egy órát adok nektek."
2. Megiddo, Israel. "Armageddon felé tartunk."


3. Isten rendelkezése - az aratás.

1. Márk 16:15-16 - És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. 16 Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik.
2. Apostolok Cselekedetei 1:8 - Hanem viesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek Nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában, és a földnek mind végső határáig.
3. Jakab 5:7 - Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé a szántóvető bárja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és esti esőt kap.
4. Róma 8:14-19 - Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai. 15 Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, Aki által kiáltjuk: Abba, Atyám! 16 Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan Vele együtt szenvedünk, hogy Vele együtt is dicsőüljünk meg. 18 Mert azt tartom, hogy amiket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, mely nékünk megjelentetik. 19 Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.
5. 2 Korinthus 5:17-21 - Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden. 18 Mindez pedig Istentől van, Aki minket Magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és Aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát; 19 Minthogy az Isten volt Az, Aki Krisztusban megbékéltette Magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét. 20 Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne miáltalunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennek. 21 Mert Azt, Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk Őbenne.

4. Ez a rendelkezés minden hívőnek szól, nemcsak az öt szolgálati terület képviselőinek:

1. A legkisebb szenttől a legidősebbig.
2. Mindenkit mozgósítunk.
3. Maradj beépülve Krisztus Testébe - a helyi gyülekezetbe.
4. Nevelj tanítványokat.

5. Csak embereket vihetsz magaddal.

1. János 3:16-17 - Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17 Mert nem azért küldte az Isten az Ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem, hogy megtartassék a világ Általa.