2015. szeptember 3., csütörtök

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Ébredj rá Isten akaratára!

Gondold végig: Jézus több mint 2000 éve meghalt a kereszten, és elvégezte a megváltás munkáját „egyszer és mindenkiért”. Akkor miért nem ragad el egyszerűen bennünket ebből a világból, hogy azonnal és örökre Vele lehessünk? Valaki erre azt válaszolta nekem, hogy meg kell várnunk, amíg Jézus felépíti a palotánkat a mennyben. Azt gondoltam magamban: „Hat napjába tellett, hogy az egész világmindenséget megteremtse. Ez a „palota” tényleg ilyen időigényes volna?”

Ha én lennék ez az ember, és azt gondolnám, hogy az én palotám felépítése az egyetlen dolog, ami késlelteti az Úr visszajövetelét, akkor azt imádkoznám: „Uram, felejtsd el azt a palotát! Inkább gyere gyorsan, és ragadj ki engem innen!” Egy másik dolog, ha ez így lenne: hogy-hogy nem gondolkodott előre a mindentudó Isten, és nem készítette el előre azokat a helyeket a mennyben? Elnézést a szarkazmusért, de nyilvánvalóan valami másnak kell itt lennie.

Egyértelmű, hogy Jézus nem csak azért halt meg a kereszten, hogy minket a mennybe juttasson. Azért halt meg, hogy felszabadítson minket egy cél elvégzésére ezen a földön.

Pál azt mondta Timóteusnak, hogy Isten „szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk” (2 Tim 1:9). Ez azt jelenti, hogy még mielőtt megszülettél, sőt még azelőtt, hogy a világ létrejött, Istenek célja volt az életeddel! Tudod már, mi a célod? Barátom, ideje ráébredned Isten életedre szóló elhívására!

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítalak, hogy ÉLJ, MIELŐTT MEGHALSZ!