2015. szeptember 9., szerda

Michael L. Brown írása

"A társadalmi őrület legutóbbi példájában, Rickey Hall, a különbözőség és elfogadás rektor helyettese, arra szólította fel diákjait a Tennessee-Knoxville Egyetemen, hogy olyan nemiséget megjelölő névmásokat alkalmazzanak, mint például „ze, hir,zir,xe,xem és xyr” , téve ezt abból a célból, hogy az egyetem területe mindenkit szívesen lát.

A másik oldalon, Bruce „Caitlyn” Jenner, azt mondta, hogy szeretne férfival randevúzni, mert akkor érezné, hogy nőként kezelik. Javaslatát azonban a riporternő és egyben barátja Jenny Boylan elutasította, így válaszolva, „Caitlyn Jenner, te egy normális nő vagy már most. Nincs szükséged férfira ahhoz, hogy nőnek érezd magadat.”
Most komolyan? Bruce Jenner, férfi hanggal, hormonokkal teletömve, melyek férfiasságát leigázzák egy „normális nő már most”?
Teljesen fölöslegesen kérdezem ismét: megőrült az egész világ?

Mi nem csak nem-semleges WC-ket helyezünk ki Amerika szerte városainkban, hanem:
o Biológiailag férfinak születettre mondjuk, hogy „normális” nő
o A Facebook 50 féle módot ajánl fel a nemiség meghatározására (és ha ez még nem elég az üres mezőbe be lehet írni az egyéni választ)
o Aktivisták követelik ezt mondva, a baba születésénél olyat mondani, hogy „kisfiú (vagy kislány)”, olyan, mintha „orosz rulettet játszanánk a baba életével”
o Tinédzserek lázadnak a „kettős nemiség” ellen, és azt mondják, „Hívj Traktornak”
o Youtube prezentátorok úgy fogalmaznak önmagukról, mint „ egy átlagos többnemzetiségű, panszekszuális, transzfajúlag megtermékenyített furcsa ivadék, nemi furcsaság, (Az angolban minkét helyen a queer szó szerepel, ami eredetileg a melegekre használt pejoratív szó volt, ma már inkább gyűjtőfogalom – ford.) transdyke (szleng szó, önmagát leszbikusnak, vagy „dyke”-nak nevező, nemi rendellenességgel született személy –ford.),gyarmatosított mestiza, pornográf író, aktivista, író.”
o Általános iskolák harcolnak minden „nemi tér” ellen, mondván jobb lenne a gyerekeket „lila pingvinek” hívni,mint sem fiúknak vagy lányoknak- hogy csak néhányat soroljak az azokból az abszurd dolgokból, amelyek ma zajlanak az érzékeny transz neműség nevében. (Mindezeket dokumentáltam a Túlélni a meleg forradalmat című könyvemben, a fejezetben fokuszálva a könyv ötödik elvére: Ünnepeljük a nemi különbözőségeket)

Mikor értjük meg, hogy minél inkább tagadjuk a nemi különbözőségeket, annál inkább tagadni fogjuk az emberiség legalapvetőbb alapjait? Mikor ébredünk fel az erkölcsi mélyrepülésből és a társadalmi kábulatból? Az egy dolog, hogy az ember együtt érez azokkal, akik mélyen gyökerező nemi identitás problémákkal küzdenek, és együttérzésnek és megértésnek fogom hívni mindaddig, amíg csak van hangom. Az már egy másik dolog, hogy a világ a feje tetejére áll egy valós problémával küzdő, de elenyésző számú réteg miatt, nem számítva mennyire törékenyek, nem számítva mennyire szereti őket Isten, nem számítva, hogy mennyire szeretnénk, ha békességre és teljességre találnának.

Egyszerűen nem tagadhatjuk le a valóságot (vagy éppen megpróbálni kizárni) és elhomályosítani a dolgot, ami a világban folyik és úgy tenni, mintha minden rendben haladna, és az egyedüli dolog, ami nem megengedett, normálisnak mondani azt, ami önmagában normális.
Elvárjuk, hogy az egész iskola jelbeszédet használjon a beszéd helyett egy süket gyermek jelenlétében?
Elvárjuk, hogy minden gyerek megtanulja a Braille írást és csukott szemmel olvasson, mert az osztályban van egy vak gyermek?
Akkor az egyetem miért szólítja fel a diákjait, a nem semleges névmások használatára?
Miért szólítják fel a diákok a tanárokat a nemi különbözőségek felhagyására?
És miért közölte éppen mostanában a Target, hogy nem lesz többé nemi megkülönböztetés a játékosztályon? (A következő lépés az lesz, hogy a ruha osztályról is eltávolítják majd Férfi –női feliratokat?)

Ha követjük Bruce Jenner szomorú történetét, azok, akik éljenzik őt, valóban olyan biztosak, hogy a megfelelő dolgot tette? A családja pozitívan látja, hogy apjuk (vagy férje) mindvégig nőkét élt?
Amit én különösen riasztónak tartok, az, hogy minél több tanulmányt olvasok transz aktivistáktól, annál világosabbá válik, hogy a tudományos felfedezések korai szakaszban vannak, sőt egy ponton arra céloznak, hogy jelenlegi tudásuk „primitív”. (Különösen arról a kutatásról beszélek, amely azzal foglalkozott, hogy mi okozza a „nemi zavart”, korábbi nevén „nemi identitás zavar”.)
Társadalomtudósok már elindítottak egy totális harcot a férfi-női különbözőségekről, de ebben a harcban türelemre, határozottságra és mindezek felett józanságra van szükség.
És amíg Bruce Jennerért imádkozunk, amíg mindent megteszünk, hogy olyan erőforrásokról gondoskodjunk ami segíthet azoknak akik nemi identitászavarral küzdenek (beleértve szüleiket is), amíg várjuk Istentiszteleteinkre a transz neműeket, és megismerjük őket, húzunk egy vonalat a homokban és azt mondjuk:a fiúk nem lányok és a lányok nem fiúk és ő (angolban he –ford.) nem ze és nem fogom őt (angolban a lány she –ford.) zir-nek szólítani és a két neműséget sokkal inkább ünnepelni fogjuk, mint befeketíteni.
Lehet, hogy a világ őrült irányba halad, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk is azt kellene tennünk.
http://www.charismanews.com/opinion/in-the-line-of-fire/51693-zis-is-what-i-call-social-madness

Fordította: Diana En Arnoud Jan