2015. szeptember 7., hétfő

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Hova illeszkedsz?

Miután prédikáltam egy teológiái főiskolán, odajött hozzám az egyik végzős hallgató. Már évek óta kereste Isten akaratát, de nem tudta, merre induljon el. Azt kérdezte: „Hogyan deríthetném ki, mit akar Isten, hogy kezdjek az életemmel?” Egy lámpa mellett beszélgettünk, és amikor észrevettem, hogy a lámpa vezetéke nincs bedugva a konnektorba, rámutattam a padlón heverő dugóra, és ezt mondtam: „Honnan tudjuk, hogy ez a villásdugó hova való? A fülünkbe kell bedugni, vagy a hajunkat kell vele fésülni?” Azt válaszolta: „Egyiket sem! A konnektorba kell bedugni.” Barátom, még egy kisgyermek is, aki soha nem látott dugót vagy konnektort, könnyen kitalálja, hogy ez a két dolog egybetartozik.

Ez az egyik módja annak, hogy megtudd, mit akar tőled Isten. Hova illeszkedsz? Mi az, aminek a végzése örömet okoz? Mi ad neked elégedettséget, élvezetet? Én azt találtam, hogy a leghatékonyabb emberek bármilyen szolgálatban, foglalkozásban vagy az életben általában nem azok, akik kényszerítik magukat, hogy valami számukra idegen dolgot megtegyenek, amiről úgy vélik, hogy az az Isten akarata, hanem inkább azok, akik valami olyat tesznek, amit annyira élveznek, hogy szinte rosszul érzik magukat, hogy ezért még fizetést is kapnak.

Barátom, ha találsz valamit az életben, ami kihívást jelent, felvillanyoz, és kiugraszt az ágyból reggelente, akkor megvan az esélye annak, hogy közelebb kerültél Isten életedre vonatkozó akaratának felfedezéséhez!