2015. szeptember 10., csütörtök

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Megelőző kegyelem

A Jelenések 13:8 úgy írja le Jézust, mint „a Bárány, aki megöletett e világ alapítása óta” . Ebből az igéből messzemenő következtetéseket vonhatunk le. Csak gondoljuk át: Ádám és Éva édenbeli bukása előtt, sőt már a kert vagy első lakóinak létezése előtt, Isten már elindította üdvözítő tervét, amely a kereszten érte el a tetőpontját. Ez azt is jelenti, hogy a kereszt nem Isten „B terve” volt, amolyan előre nem látott katasztrófára adott isteni reakció. Neki kezdettől a megváltás volt a terve. Amikor Ádám és Éva ettek a tiltott gyümölcsből, az nem érte váratlanul Istent. Bukásuk már bele volt építve megváltói tervébe, és már gondoskodott megváltásukról is.

Barátom! Ha úgy érzed, elvétetted Isten tervét, bátorítson ez a gondolat: Mielőtt Isten elhívott téged, még mielőtt megtértél, sőt még mielőtt megszülettél volna, Isten pontosan tudta, hogyan fog alakulni a sorsod. Mielőtt még egy hibát elkövettél volna, Isten már számolt a jövőbeni bukásaiddal, és végtelen bölcsességében és szeretetében a baklövéseidet egy csodálatos megváltó tervvel megelőzte, amely a végén a tragédiádat diadallá változtatja!

A Jeremiás Siralmai 3:23 azt mondja, hogy Isten irgalmassága minden reggel megújul. Ma egy új nap van és egy friss kezdet. Bízhatsz benne, hogy amíg lélegezni tudsz, Istennek nem késő beavatkoznia az élethelyzetedbe, és helyreállítani azt, amit megevett a szöcske, a cserebogár, a hernyó és a sáska (Jóel 2:25).

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítlak, hogy élj, mielőtt meghalsz!