2015. szeptember 5., szombat

Port evett! - Zambia, Lusaka - Első nap

Tisztelt missziós partnereink!

Ma este elkezdődött a zambiai evangélizációs kampányunk itt Lusakában, és a kezdést csak úgy tudnám leírni, hogy lenyűgöző! Már az első alkalmon több mint 80 ezer ember vett részt! Az összejöveteleket az egész országban élőben sugározza a Christian Voice rádióállomás. A tegnapi nap meghívást kaptam, hogy meglátogassam Zambia első elnökét és alapító atyját, Kenneth Kaundát, és imádkozzam érte. Az országos sajtóorgánumok kiemelten foglalkoznak az eseményekkel, és a levegő szinte vibrál, ahogy az emberek hittel és várakozással teljesen jönnek, hogy Isten valami különleges dolgot cselekszik itt ezen a héten.

Ma reggel megtartottuk az első Tűz konferencia alkalmunkat is: Oliver Raper tiszteletes és én szolgáltunk Isten Igéjével pásztorok és gyülekezeti munkások százai felé. Az esti összejövetelt Scott Lee evangélista nyitotta meg, és építette fel az emberek hitét, és készítette fel a szívüket az evangéliumra. Őt követően én hirdettem az üdvösség üzenetét, felemelve Jézus nevét, amire a tömeg túláradó módon válaszolt.

A megtérők imáját és a betegekért való imádkozást követően fantasztikus csodákról hallottunk bizonyságokat:

• Egy értelmi fogyatékos férfi, aki a földön ült és a port ette, hirtelen normálissá vált, ahogyan imádkoztunk! Amikor feljött a színpadra, még tetőtől talpig csupa por volt, de olyan átéléssel kezdte el hirdetni Isten fenséges dolgait, hogy az egyik pásztor a színpadon azt mondta: "Hiszen ez prédikál!", és az emberek magukon kívül voltak az örömtől! Olyan volt, mintha az Újszövetség elevenedett volna meg a szemünk előtt.

• Egy 7 év körüli születésétől siketnéma kislány ma este meggyógyult. Képes volt utánam mondani, hogy "egy, kettő". Nagyon édes volt!
• Egy jobb fülére már három éve teljesen süket férfi tökéletesen visszanyerte a hallását.
• Egy fiatal, baloldalára béna asszony is tökéletes gyógyulást nyert ma este. Vele levő édesanyja örömében sírt, amint látta, hogy a lánya újra tudja mozgatni a végtagjait.
• Egy asszony, akinek grapefruit nagyságú daganat volt a gyomrában elmondta, hogy ima alatt érezte, ahogy eltűnik a daganat.
• Szintén egy asszony, aki soha nem érezte a szagokat, elmondta, hogy hirtelen elkezdett szagolni.
Ilyen és még sok más csoda történt itt ezen a nyitóalkalmon. Nyilvánvaló, hogy Jézus munkálkodik közöttünk! Biztos vagyok abban, hogy hatalmas ütemű növekedést fogunk megtapasztalni a résztvevők számát tekintve a hét további napjaiban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a terület elég nagynak bizonyul-e a tömegnek!

Többektől kaptam üzenetet, hogy imádkoztok és böjtöltök értünk. Az Úr hallja és megválaszolja az imáitokat! Köszönjük, hogy továbbra is hordoztok minket imádságban! Vállvetve küzdünk ebben a szolgálatban. Folyt. köv.

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és az egész CfaN csapat


Lusaka, 2015. szeptember 3.
Fotók: CfaN