2015. szeptember 1., kedd

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Isten útja a legjobb

Látok egy állandó konfliktust a keresztény életben aközött, ami "jó" és aközött, ami "Isten". Például láttam keresztényeket, akik belementek egy rossz házasságba, mert képtelenek voltak kivárni, hogy Isten a megfelelő házastársat eléjük hozza. Isten engedte nekik, hogy megtegyék, amihez ragaszkodtak, sőt néhány esetben még a maga dicsőségére is fordította a rossz helyzeteket. Azonban valahányszor úgy döntünk, hogy inkább a magunk útját választjuk, valami elveszik, amit soha nem lehet helyrehozni. Isten megbocsát és meggyógyít, de nem forgatja vissza az idő kerekét.

Istennek van egy "jó" akarata az életedre, de van egy "tökéletes" akarata is. Az Ő tökéletes akarata és az ezt követő áldás azok számára van, akik készek a radikális engedelmesség útját járni. Akik nem tanulják meg ezt a leckét, sok felesleges fájdalmat és veszteséget fognak elszenvedni menet közben.

Vannak olyan pillanatok, amikor Isten útja nehéznek, lassúnak, és hálátlannak tűnik, szemben a magunk elképzeléseivel, amik sokkal könnyebbnek, sokkal gyorsabbnak és sokkal élvezetesebbnek látszanak. De ez csupán illúzió. Visszanézve mindig azt találjuk, hogy Isten terve sokkal jobb volt a miénknél. Soha nem lesz kivétel ez alól a törvény alól, ezért jól teszed, ha úgy döntesz, hogy elsőbbséget adsz Isten akaratának, aszerint cselekszel, és várod Isten legjobbját az életedre!