2015. július 2., csütörtök

Rodney H. Browne - AZ ÓRIÁSOK OLYANOK NEKÜNK, MINT A KENYÉR

Márk 11:23 Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! És szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott.

A hitnek a szánkkal kimondott beszédben kell felszabadulnia.

Ha nem vagy elégedett azzal, amid van, akkor nézd meg, hogy mi hagyja el az ajkadat. Mindened, amid van, és ami most vagy annak az eredménye, amit elhittél és kimondtál a múltban.

Példabeszédek 6:2 Szádnak beszédei által estél tőrbe, megfogattattál a te szádnak beszédeivel.

Nincs szükség az ördög beavatkozására az életedben, ha te magad veszed át a kezdeményezést és saját szavaid által tőrbe csalod magad.

Soha ne valld meg a kudarcot, illetve a vereséget! Soha, egy pillanatra sem ismerd el, hogy Isten képessége, illetve ereje nem vezethet győzelemre. Ha a száddal a kudarcról és vereségről beszélsz, azt jelented ki, hogy Isten nem tud, és nem is vezetett győzelemre.

1 János 4:4 ...nagyobb Az, Aki bennetek van, mint az, aki e világban van.

Nem vállalhatsz közösséget a többséggel, ha ők Isten Igéje - a hit terve és Isten akarata - ellen vannak.

IV. Mózes 13:31 És jóllehet Káleb csendesíté a Mózes ellen háborgó népet, és azt mondta: Bátran felmehetünk és elfoglalhatjuk azt a földet, mert kétség nélkül megbírunk azzal.

Káleb nem tagadta az óriások létezését, hanem azt mondta, hogy Izráel fiai képesek azokat legyőzni.

IV. Mózes 14:9 Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek népétől; mert ők nekünk csak olyanok, mint a kenyér; eltávozott tőlük az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük!

A kételkedés és a félelem lázadás az Úr ellen! A lázadás olyan, mint a varázslás. Az óriások kenyér voltak Izráel fiai számára! A kenyér az élet fő fenntartója. Szükségünk van arra ahhoz, hogy életben maradjunk. Azáltal növekszünk, hogy megesszük!

A hit MINDIG jó hírrel szolgál!

Elhiszem, amit az Ige mond, akár megfelelnek a Bibliában leírtaknak, akár nem.

Ha a hegyek / akadályok nem fontosak Isten szemében annyira, hogy előre, mielőtt odaérnél, megemlítse azokat neked, akkor számodra sem szabad fontossággal bírniuk, amikor találkozol velük.

Az egész történelmen át azok az emberek, akik Isten tervét követték nehézségekbe ütköztek. Ezen nehézségek egyike sem változtatta meg Istent és másította meg sz Ő Igéjét.

Egy hegy nem győzhet le senkit. Ami legyőzi az embereket, az a félelem!

Győztesnek teremtettél!

A Sátán hazugsága félelem által valósággá válik! Isten ígérete (AZ IGAZSÁG) hit által valósággá válik!

II. Mózes 14: 8-15.
Mózesnek egyik oldalon a Veres Tengerrel kellett megküzdenie, a másik oldalon pedig az Egyiptomi hadsereggel, de Isten terve nem változott - "Indulj el!"

Ne légy a félelem által megbénítva és a kételkedés által legyőzve!

Zsidókhoz írt levél 3:12-19, 4:9-11
Az Isten ígéretében való hitetlenség arra kárhoztat, hogy maradj a pusztában és halj is meg ott. Hagyd ott a "pusztában való vándorlást" azáltal, hogy minden bizalmadat az Úrba veted, és engedelmeskedsz Neki! Lépj be az Úr nyugodalmába!