2015. július 14., kedd

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Ne vigyél minket a kísértésbe 6.

Hitből élj

Másodszor, hitből kell élnünk. Amikor az ördög kísért bennünket, szorongást és félelmet kelt. A Sátán ezt súgja: „Elbuktál. Most meg fogsz halni. Romokban vagy. Mindennek vége“. És ezt a körülményeinkre alapozza, amit látunk, hallunk és érzékelünk.

Ha hitből élünk, bátran megvallhatjuk hitünket, tovább haladhatunk, és ezt mondhatjuk: „Hiszek akkor is, ha nincs semmilyen bátorító jel, amit láthatnék, hallhatnék vagy érzékelhetnék." Hogyan tudjuk ezt megtenni? Úgy, hogy hitünk Isten Igéjére támaszkodik, amelyik nem múlik el sohasem. Amikor úgy haladunk előre, hogy megtartjuk az ígéret igéjét, át tudunk jutni a sötét alagúton a ragyogó napsütésre. Az emberek szavai és a világ dicsősége elmúlnak, a korok ízlése változik. Azonban egy vessző vagy pontocska sem megy veszendőbe Isten Igéjéből. Éljünk hit által, amelynek alapja Isten Igéje, és szilárdan megállunk az ördög kísértéseivel szemben.

Légy hűséges Istenhez

Teljes szívvel legyünk hűségesek Istenhez. Mindenki elkötelezi és odaszánja magát valamire. Van, aki a pénzért él; van, aki a hatalomért. Van, aki az élvezetért él, másokat pedig elemészt a szerencsejáték sürgetése. Akármi legyen is az, mindenkinek van valamilyen életcélja. Mi, keresztények először is legyünk hűségesek Isten oltárához. Más szavakkal, keressük először Isten királyságát és az Ő igazságosságát.

Szeressük Istent, és kövessük Őt teljes szívünkkel, lelkünkkel és elménkkel. Amikor így teszünk, Isten megsegít, hogy ne essünk kísértésbe. Más szavakkal, ha Istent nem tesszük szívünk középpontjába, akkor elesünk a kísértésben, amibe az ördög vitt bele minket Isten engedélyével.

Állhatatosság és hálaadás

Ne panaszkodjunk és ne morgolódjunk, amikor elér minket a nyomorúság. Ha zúgolódunk, akkor hamarosan többet beszélünk az ördögről, mint Jézusról.
Amikor Isten próbára tette az izraelitákat a pusztában, állandóan morogtak, panaszkodtak és sóhajtoztak. Nem ismerték el, hogy még mindig Isten vezeti őket. Ezért aztán teljesen elpusztultak. Még ha jogosnak is tűnik a morgolódásod és panaszkodásod, akkor is fegyelmezd meg a gondolataidat, mert a morgás és az akadékoskodás jó alkalmat ad az ördögnek arra, hogy elpusztítson. Amint megtanulsz mindenért hálát adni, megkapod Isten segítségét, hogy győzz a kísértésben.