2015. július 13., hétfő

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 2.

Gyakran megesik, hogy amikor valaki először jön az Úrhoz, hirtelen olyan támadások érik, amelyek teljesen eltérnek azoktól a problémáktól, amelyekkel korábban találkozott. Sokszor nem is érti az ember, mi is történik vele tulajdonképpen és miért. Ha nem kap megfelelő útmutatást, félreérti a helyzetet, csalódott lesz, és ennek következtében feladja a küzdelmet és elmegy.

Tudnunk kell, hogy az ördög nem fogja ölbe tett kézzel nézni és engedni, hogy új alapokra helyezzük az életünket, és békésen félrevonul. Amint bármilyen előrelépést érünk el Isten országának építésében, az ellenségünk támadni fog. Sokan követik el azt a hibát, amit én is elkövettem keresztény életem kezdetén – a hit segítségével próbálnak egy békés területet találni, ahol megszabadulhatnak a nyomasztó gondoktól. Szerintem már tudod, hogy ez nem így működik.

A hit szerepe nem mindig az, hogy megóvjon a problémáktól, sokkal inkább az, hogy átsegítsen a nehézségeken. Ha gondtalan lenne az életünk, hitre sem lenne szükségünk. Persze ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne számíts semmi másra, csak problémákra vagy azt, hogy a nehézségeket tekintsd életed természetes velejárójának.

Személyes életünk során Dave is és én is számos győzelmet éltünk át. De ez azért van, mert megtanultuk, hogyan álljuk meg a helyünket és kényszerítsük meghátrálásra az ördögöt az életünk különböző területein. Ennek a legjobb módja az, ha megtanuljuk, hogyan maradjunk stabilak a nehéz időkben.

Ha egyszer győzelmet arattál az ellenség felett, nem dőlhetsz hátra kényelmesen, nem pihenhetsz meg abban a hiszemben, hogy ez már mindig így marad. Készülj fel az ellentámadásra. Nem elég megnyerni a csatát, a győzelmet meg is kell tartani.

A szemináriumokon azt szoktam mondani a hallgatóimnak, hogy győztes kereszténynek lenni teljes munkaidős állás, ahol a munkaidőnek soha nincs vége. Ez azt is jelenti, hogy állandóan készenlétben kell lenni. A fenti történetben szereplő zsidókhoz hasonlóan készen kell állnunk arra, hogy válaszoljunk az ellenségtől érkező támadásokra, kellemetlenségekre.

De mi legyen a válaszunk? Hogyan küzdhetjük le az akadályokat, amelyeket az ellenség folyamatosan az utunkba tesz? Hogyan mozdíthatjuk el az előttünk tornyosuló hegyeket? Saját emberi erőnkből, szenvedéssel? Dühösen, frusztráltan? Vagy pusztán a hitünk által? Jó megvallással? Órákon át tartó imával és Biblia olvasással?
Nézzük csak, mit mond erről Zakariáson keresztül Isten Igéje.

Fordította: Berényi Irén