2015. július 16., csütörtök

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 3.

A kegyelem erő

„Majd visszatére az angyal, aki beszél vala velem, és felkölte engem, mint mikor valaki álmából költetik fel. És mondá nékem: Mit látsz te? És mondám: Látok ímé egy merő arany gyertyatartót, tetején az olajtartója, rajta pedig annak hét szövétneke, és hét cső a szövétnekekhez, amelyek a tetején vannak; És mellette két olajfa: egyik az olajtartó jobb oldalán, a másik pedig annak bal oldalán [amelyek folyamatosan olajjal táplálják azt] . (Zakariás 4 :1-3)

Zakariásnak volt egy látomása, amelyben egy angyal szólt hozzá. A látomásban egy arany gyertyatartó jelent meg hét lámpával. Hét cső található rajta, mellette pedig két olajfa, amelyek folyamatosan olajjal látják el a lámpákat.

Ha Isten Igéjét tanulmányozod, bizonyára tudod, hogy az olaj a Szent Szellemet jelképezi, a Szent Szellem pedig a Mindenható Isten erejének megjelenítője. Az első fejezetben már beszéltem arról a Jakab 4:6 kapcsán, hogy Isten kegyelme nem más, mint a Szent Szellem ereje, ami segít abban, hogy győzedelmeskedhessünk a gonosz hajlamainkon. Bér nem fejti ki részletesen, de ez azt jelenti, hogy a kegyelem nem más, mint Isten ereje, amely betölti minden szükségünket és megoldást nyújt problémáinkra.

Éveken át fogalmam sem volt arról, mi is az a kegyelem, ezért egy teljesen frusztrált keresztény nő voltam. Mint azt már korábban említettem, mindent én magam akartam megoldani, a saját erőmből. Rettenetesen küldöttem azért, hogy emberi erőmmel elmozdítsam az utamban álló hegyeket.

Ha Zorobábel vagy a zsidók helyében lettem volna, minden erőmből azon lettem volna, hogy felépítsem a templomot az Úrnak. Szívem mélyén tudtam volna, hogy az Úr rendelte nekem az épület felállítását. Mivel nagyon elszánt ember vagyok, a teljes kimerülésig próbálkoztam volna, a saját erőmből, hogy teljesítsem mindazt, amit Isten kér tőlem.

Ugyanakkor nagyon frusztrált lettem volna, mivel megengedtem volna örök ellenségemnek, az ördögnek, hogy állandóan gyötörjön engem. Minden erőmet és energiámat arra fordítottam volna, hogy egy olyan problémát próbáljak megoldani, ami meghaladja képességeimet és emberi erőmet. Mi lett volna ennek az egésznek az eredménye? Egy kimerült, összezavarodott, szerencsétlen ember.

Egy Zakariáshoz hasonló látásra volt szükségem, amelyben Isten kegyelmének végtelen ereje mutatkozik meg, amint azt a fenti részben is olvashattuk.

Fordította: Berényi Irén