2012. február 29., szerda

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 7.

Tudnod kell, hogy az Ige azt mondja rólunk, hogy az Ő keze munkája va­gyunk. Ha te elkezded lekicsinyelni önmagad, ezzel valójában az Ő munkáját kicsinyled le. Mi az Ő mesterműve vagyunk, akiket Krisztus Jézusban terem­tett. Ne nézd magad többé a természetes síkon! Kezdd magadat Jézusban látni! Mindjárt sokkal jobban fogsz kinézni.

Isten, az Atya nem úgy lát téged, mint más; Ő Krisztusban lát téged. Az embe­reket az nyomja le, amikor önmagukat, másokat vagy általában a dolgokat ter­mészetes szemszögből nézik, ahogyan az szemmel látható. Nincs jogunk eh­hez! Úgy kell néznünk a dolgokat, ahogyan Isten nézi! És Ő ezt pontosan elmondja az Ő Igéjében.

Egy szolgáló testvér mesélte, miután egy nehéz időszakon ment át: „Úgy ér­zem, hogy most fizetek meg azért az életért, amelyet megtérésem előtt éltem. Tudod, ádáz fickó voltam.” De barátom, amikor te újjászületsz, meg vagy vált­va a bűn büntetésétől. Ha neked akkor kellene fizetned a rossz cselekedetei­dért, akkor fizetségül még a pokolba is lemehetnél.

Sok embert győz le az ördög, mert nem állnak ellene. Sokan nem ismerik a kü­lönbséget a megbánás és a vezeklés között. Megpróbálják levezekelni az el­múlt életüket. Ha egyszer már megtértél, Isten tudomásul sem veszi, hogy va­laha valami rosszat is cselekedtél! Azt mondja az Ésaiás 43,25-ben: „Én, én vagyok, aki eltörlöm álnokságaidat önmagamért és bűneidről nem emlékezem meg.” Ha Ő nem emlékezik, akkor te miért tennéd? Nem kell ezt tenned. Ha megtérésed után le kellene aratnod, amit bűnös korodban vetettél, akkor halá­lod után mehetnél a pokolba, mivel ez is a büntetés része. Ha egy bizonyos részt le akarsz aratni a büntetésből, akkor mindent le kell aratnod. Hála Istennek, hogy Ő megváltott bennünket, nemcsak a bűn erejétől, hanem a bűn büntetésétől is. Jézus vette át helyünket és szenvedte el a bűneink bünteté­sét.

Mondjak valamit? Sok ember saját maga engedi meg, hogy ezek a dolgok megfosszák őt a szabadulástól, a védelemtől, és úgy gondolják, hogy ennek így kell történnie. Ahelyett, hogy a bűn eredményétől szabadulnának meg, megen­gedik, hogy az ördög uralkodjon rajtuk, betegen és levert állapotban tartsa őket. De Isten nem tartja eléd a bűnödet, miután már bűnbocsánatot nyertél. Ő ezt megbocsátotta, megtisztított, és az ördögnek nincs joga, hogy uralkodjon rajtad.

Nagyon örülök, hogy Ő lehetővé tette számunkra, hogy élvezhessük a szentek örökségét világosságban, és hogy képessé tett minket arra, hogy részesedjünk az örökségünkből. Rendben van, akkor vegyük az örökségünket és kezdjük el végre élvezni azt!