2012. február 26., vasárnap

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 6.

Mi a Mindenható Isten fiai és leányai vagyunk. Ő a mi saját Atyánk és mi az Ő saját gyermekei vagyunk. Tudjuk, hogy átmentünk a Sátán uralma alól, a szellemi halálból az életre, Jézus Krisztus által. János azt mondja: „Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait.” Mi tudjuk, hogy Isten családjában vagyunk, hogy Isten gyermekei vagyunk, hogy beleszülettünk ebbe a családba. Ehhez nem lehet csatlakozni, ebbe bele kell születned.

Nos, mi következik abból, ha ezt már tudjuk? Tehát Isten a te Atyád lett, te pedig az Ő gyermeke vagy. Éppen annyi szabadságod és közösséged van az Atyával, mint Jézusnak volt a földi szolgálata alatt, mert Ő ugyanúgy szeret té­ged, ahogyan Jézust szerette. János az Evangélium 17. fejezetének 23. versé­ben megerősíti ezt. Azt mondod: egyszerűen nem tudod elhinni, hogy Isten ép­pen annyira szeret, mint Jézust szerette? Hála Istennek, én el tudom hinni, és hiszem is ezt az igét, mert nagyon föllelkesít. A Kolosse 1,18 azt mondja: „És Ő a feje a Testnek, az Egyháznak: aki a kezdet, az elsőszülött a halottak közül: hogy mindenekben Ő legyen az első.” Mi is megszülettünk már a halálból, de Jézus az elsőszülött. Péter azt mondja: „...újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek Igéje által, amely él és megmarad örök­ké.” Hála Istennek, minket Isten nemzett, mi Istentől születtünk, Isten gyerme­kei vagyunk és társörökösei, (azaz egyenlő jogú örökösei) Krisztus Jézusnak. Most nem magunkat dicsőítjük, hanem Istent. Dicsőítjük, magasztaljuk azért, amit adott nékünk az Úr Jézus Krisztus által, mivel nem mi tettük magunkat új teremtésekké, hanem Ő tett bennünket azokká. Ő a mi hitünk kezdője és be-végzője, és hála Istennek, mi új teremtések vagyunk, akiket Isten teremtett Krisztus Jézusban.

Vegyétek észre, hogy azt mondja, az Efézus 2,10-ben: „Mert az Ő alkotása |keze munkája] vagyunk, teremtetvén Általa Krisztus Jézusban.” Nem mi tet­tük magunkat azzá, akik vagyunk és akikké lettünk, hanem Isten. Hadd mond­jam el: jobb ha vigyázol, amikor ítéled Isten teremtését! Tudjátok, az emberek azt gondolják, nagyon alázatosak, ha azt mondják: „Olyan méltatlan vagyok!” Nem, Isten nem készít méltatlan új teremtést. Nem úgy nézitek a dolgokat, ahogyan Isten nézi, nem éltek benne az apostoli levelekben! A dolgokat telje­sen a fizikai, a természetadta szemszögből látjátok. Én sem vagyok teljesen méltatlan, és te sem vagy az. Az emberek azt gondolják, nagyon alázatosak, ha ezt mondják, és nem tudják, hogy egyszerűen csak tudatlanok, és ezzel az ör­dögnek adnak helyet, hogy uralkodjon rajtuk.