2012. február 14., kedd

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 1.

Ha elolvastátok a hitről szóló tanításokat, megragadtátok és az életetekbe be­építettétek, az ördög majd megpróbál támadást intézni ez ellen. Az Úr azonban azt akarja, hogy készüljünk fel a jövőre. Tökéletesen felkészülhetünk bármire, ami történhet. Szeretném, ha számot vetnétek ezzel, és ezeknek az elveknek az alapjait letennétek.

Az első számú lépés, a legelső fontos dolog: ismerni Isten Igéjének sérthetet­lenségét. Azt, hogy Isten Igéje valóban az, amit önmagáról állít: kinyilatkozta­tás Istentől. Tudnunk kell, hogy Isten most szól hozzánk. A Biblia nemcsak a múlt vagy a jövő könyve, hanem a jelené is. Ez a könyv személyesen Istentől inspirált (Istentől jövő), ihletett üzenet. Szeretem a Zsidó 4,12-t, amely azt mondja: „Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegy­vernél, és elhat a szívnek és a léleknek, az ízeknek és a velőknek a megoszlásá­ig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.” A Moffat-féle fordítás­ban ez áll: „Mert Isten beszéde élő dolog...” Ez a lényege tehát, hogy eleven, élő dolog. Isten Igéje élő dolog, de csak akkor elevenedik meg neked is, ha el­fogadod, és ennek alapján cselekszel. Az első lépés, hogy helyezkedj Isten Igéjének egészére, mint alapra. Ne felejtsd el: az Igének elsődleges fontossága van!

Néha az emberek úgy érzik, hogy Isten nem szólt hozzájuk, mert nem kapnak üzenetet nyelveken vagy próféciát, hanem Isten csak az Ő Igéjét adja nekik. A nyelvek, a magyarázat vagy a prófécia egyáltalán nem állnak az Ige fölött. Az Ige az első. Vannak Istennek ihletett „nyelv-ajándékai”, amelyeket azért adott, hogy ösztönözzön minket, összhangban az Igével. De ha ezek az üzenetek nin­csenek összhangban az Igével, akkor egészen biztosan nem a Szent Szellemtől jönnek, hanem valaki a saját gondolatait közli. Meg kell ítélnünk ezeket az Ige világosságában, ahogyan ez meg van írva.

Tehát Isten Igéjének elsődleges fontossága van. Ilyenkor Isten szól hozzánk. Mindig ezt követtem, így cselekedtem. Ez olyan, mintha az Úr Jézus Krisztus lenne személyesen itt és Ő szólna hozzám. Ha te is ilyen alapra helyezkedsz, jó úton vagy.

Nincs szükség arra, hogy kipróbáld az Igét, vagy vitatkozz azzal. Számomra megdöbbentő, hány embernek van bátorsága, hogy bizonyos dolgokat megke­rüljön vagy kimagyarázzon. De te mindig fogadd el, amit az Ige állít, és annak a világosságánál járj. Észrevettem, hogy néhány ember azt akarja, hogy az Ige mondjon bizonyos dolgokat, tehát egyszerűen belemagyarázzák, beleolvassák ezeket. Szükségük van erre, mert csak így tudnak hinni. De nekünk csak arra van jogunk, hogy azt higyjük, amit az Ige mond, s nem pedig azt, amit mi gon­dolunk róla. Ha elkezded az Igét tanulmányozni, és elfogadod azt a maga va­lóságában, akkor csodálkozni fogsz, hogy vajon miért hittél sokáig úgy, ahogy hittél. Van néhány megdöbbentő dolog, amelyet az emberek hisznek, de nincs benne a Bibliában. De mi elfogadjuk azt, amit „szokás elhinni”, ahelyett, hogy utánanéznénk: mint mond az Ige.