2012. február 20., hétfő

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 4.

Hála Istennek van erő a vérben! így a Sátán hatalma rajtunk, mint Krisztusban lévő új teremtéseken, véget ért. Jézus az Úr, és ennek az új Testnek a Feje. Mi vagyunk a Test, Krisztus a Fő. Az újjászületettek egész csoportja új embert al­kot Krisztusban, és ezen túl egyenként is mindannyian új teremtések vagyunk, mert mindannyian tagjai vagyunk ennek a testnek. A Sátánnak nincs joga, hogy uralkodjon Krisztus Testén; nincs joga, hogy rajtunk uralkodjon. Krisztus a Test Feje, Ő az egyetlen, aki uralja és vezeti a Testet.

Néhány ember azt mondta, hogy azért nem sikeres, mert az nem lenne össz­hangban az Igével: „Hagin testvér, tudod-e, hogy a mi szellemünk az Úrhoz tartozik, de a testünk megváltása még nem érkezett el? Tehát mi most testünk­ben betegek vagyunk, de eljön majd az az idő, amikor nem kell többé szenved­nünk.” Én azt olvasom az 1 Korinthus 6,19-20-ban: „Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért Istent a ti testetekben és szellemetekben, amelyek az Istenéi.” Az Úr azt mondja, hogy nemcsak a szellemetek, hanem a ti testetek is áron vétetett meg, dicsőítsétek azért Istent a ti testetekkel és szellemetekkel, amelyek Istenéi. Di­csőítsd Istent a testeddel! Nyer-e abból Isten dicsőséget, ha az ördög uralja a testünket? Vajon Isten nyer-e dicsőséget olyan testből, amely a Szent Szellem temploma, de ugyanakkor deformált, meg van verve betegséggel, és az ördög, az ellenség telerakta nyomorúsággal, fájdalommal? Nem, biztos, hogy nem! Világosan kell látnunk ezeket a dolgokat, hogy megtanuljunk épp olyan gyor­san ellenállni annak, ami megtámadja a testünket, ahogyan ellenállunk a szel­lemünk ellen jövő támadásoknak.

Lapozzunk vissza a Kolosse levélhez; amelyben az 1,12 vers azt mondja: „Há­lákat adván az Atyának, Aki alkalmassá tett minket a szentek örökségében va­ló résztvételre a világosságban.” Amint látod, a mi örökségünknek része az, hogy Isten gyermekeiként, világosságban járunk. Kinyilatkoztatta nekünk, hogy uralmunk és hatalmunk van Jézus vére által az ördög felett. Kinyilatkoz­tatta, hogy ez a Bárány vére és a mi bizonyságtételünk beszéde által van, azért, hogy legyőzzük a Sátánt, megszabaduljunk a sötétség hatalmából és átkerül­jünk az Ő szerelmes Fiának országába.

Figyeljétek meg, hogy azt mondja: „Aki alkalmasakká [képessé] tett minket a szentek örökségében való résztvételre.”

Hála Istennek, hogy az én örökségemből már most részesedhetek! Ne hagyd ezt a jövőre! Nekünk már most megvan az örökségünk. Már most szabadok vagyunk a sötétség hatalmától! Most vitt át minket az Ő szerelmes Fiának or­szágába! Már most szabadok vagyunk, megváltott bennünket a Sátán kezéből! És mi most legyőzhetjük azt a Bárány vére és a mi bizonyságtételünk beszéde által! Már most dicsőíthetjük Istent a testünkkel és szellemünkkel, amelyek Is­tenéi!