2012. február 17., péntek

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 2.

A megfelelő irányba engem is az terelt, hogy amikor még a betegágyon feküd­tem, tanulmányoztam a Bibliát a hittel és a gyógyulással kapcsolatban. Az én egyházam nem tanított a gyógyulásról, de minél inkább tanulmányoztam Isten Igéjét, annál jobban beláttam, hogy igaz, és nem törődve az akkori egyházam tanításával azt mondtam: „Annak a világosságában fogok járni, amit az Ige mond, mert Isten Igéje, az maga Isten, Aki szól hozzám.” És a saját tapasz­talatomból tudom, hogy amikor erre az álláspontra helyezkedtem, a csatát 60%-ban már megnyertem. Ahhoz, hogy valóban higgyek Isten Igéjében, saját egyházam tanításaival és az egész családommal szembe kellett szállnom.

Tud­játok, megdöbbentő, hogy mennyire egyházakban gondolkodunk Biblia he­lyett, és mennyire felekezetiek vagyunk, ahelyett, hogy keresztények lennénk. És megdöbbentő az is, hogy a szeretteid, akik úgy gondolják, hogy leginkább a szívükön hordozzák az érdekeidet, mennyire ellened tudnak fordulni, hogy ne járj Isten világosságában, és ezáltal nagyon sokszor a Sátán eszközeivé válnak. Amikor rájöttem, hogy engem is csak elbátortalanítanak, ahelyett, hogy bátorí­tanának, többé ezekről a dolgokról nem beszéltem velük. Megtartottam a gon­dolataimat magamnak, és azt mondtam: „Egyszerűen csak követni fogom Isten Igéjét. Isten Igéje nem más, mint Isten, Aki szól hozzám!” A második fontos lépés, hogy ismerjük Krisztusban való megváltásunk érvé­nyes valóságát, nemcsak úgy, mint tanítást, filozófiát vagy hitvallást, hanem mint valóságos megváltást a Sátán hatalma alól. Mert minket Isten az újjászü­letéssel átvitt az Ő Fiának az országába, az Ő királyságába, azaz beleszülettünk Isten családjába. Figyeljétek meg a Kolosse 1,12-14-et: „Hálákat adván az Atyának, aki alkalmassá tett minket a szentek örökségében való résztvételre a világosságban.” Egy másik fordítás úgy szól: „Aki minket képessé tett, hogy a szentek örökségének részeseivé váljunk világosságban.” Hála Istennek, képe­sek vagyunk arra, hogy az örökség részeseivé legyünk! (Be tudunk lépni az örökségünkbe Krisztusban.) „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmá­ból, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába.” (Itt nem azt mondja, hogy Ő majd megszabadít bennünket, hanem úgy mondja, mint elvégzett tényt, azaz már megszabadított bennünket.)

„Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata.” Tartsátok most emlékezetben ezt az igét, és nézzük meg a Jelenések 12,11-et: „És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bi­zonyságtételüknek beszédéért.” Figyeljétek meg, hogy a szöveg azt mondja: „Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által.” Menjünk vissza a másik igére, amely azt mondja: „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából.” A gö­rög szó, amelyet „hatalom”-nak fordítottak, „tekintély”-t is jelent. Tehát a sö­tétségnek a tekintélyéből (fennhatóságából) megszabadított bennünket. A „sö­tétség” szóban minden benne van, ami a Sátán. Ez a Sátán országa. „Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által.” „És ők legyőzték azt a Bárány véréért.” Vagy ahogy az amerikai, átdolgozott kiadás mondja: „A Bárány vére miatt és bi­zonyságtételük szava miatt.” Jézus vére a mi győzelmünk alapja. De amint azt látod is, neked hozzá kell tenned ehhez a saját bizonyságtételedet, megvallásodat. Határozottan helyt kell állnod, és meg kell mondanod az ellenségnek. Ő evilág istene, és meg fogja próbálni, hogy hatalmat vegyen fölötted és érvé­nyesítse fölötted a tekintélyét, de neked tudnod kell, hogy Jézus vére által meg­szabadultál a sötétség hatalmából, a Sátán királyságából, és az újjászületés hite által Isten áthozott az Ő szerelmes Fiának országába. És Jézusban, Akiben a mi megváltásunk van, az Ő vére által, te is legyőzheted az ördögöt minden alka­lommal. Nem számít, mikor vagy hol találkozol vele, milyen megpróbáltatás­ban; a Bárány vére miatt és a te tanúságtételed miatt győzöl.