2012. február 9., csütörtök

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 28.

Ha az ördög azzal kísért, hogy lopj vagy hazudj, valószínűleg nem állsz fel, hogy mindezt elmondd, hanem ellenállsz, és azt mondod: „Ördög, te csaló! Nem teszem ezt meg, hanem ellenállok.” És ha erről bizonyságot teszel, di­csérd Istent azért a győzelemért, amit az ördögön aratott Jézus Nevében. Tégy ugyanúgy a kételkedéssel is! Ne dédelgesd, ne beszélj róla, ne hencegj vele! Inkább mondd azt: „Sátán, ellened állok a Jézus nevében és megtagadom a ké­telkedést.” Nem kell kételkedned, csak akkor, ha te is akarod. Nem „kételke­dő”, hanem hívő vagy. Menj előre a hitben! Hadd mondjam el újra, hogy min­den megvallásod, amelyet a Sátán képességeiről teszel, akadályoz és távol tart a sikertől, és a Sátánnak ad uralmat fölötted. A félelemről tett megvallásod a félelemnek ad hatalmat fölötted. Félelmeid felerősödnek, és egyre jobban az ellenség kötelékébe kerülsz. De ha bátran megvallod, hogy van egy gondosko­dó, védelmező Atyád; megvallod az Ő védelmét; megvallod Isten Igéjét; kije­lented, hogy amit Isten mond rólad, az igaz; és megvallod, hogy nagyobb az, aki benned van, mint aki e világban van. akkor minden egyes esetben a sátáni befolyás fölé fogsz emelkedni.

Ahányszor csak megvallod kételyeidet, félelmeidet, betegségeidet és gyenge­ségeidet, nyilvánvalóan azt vallod meg, hogy Isten Igéje nem igaz, hogy Isten nem vitte véghez a jót. Gondolkozz ezen egy kicsit, szeretném ha megértenéd. Az Ige azt mondja, hogy az Ő sebeiben meggyógyultál, és azt, hogy „Ő vette el a mi erőtlenségünket és hordozta a mi betegségünket.” Ehelyett megvallhatom azt is, hogy a problémám még mindig megvan. Nagyrészt a fizikai tapasz­talatainkról teszünk tanúbizonyságot, ahelyett, hogy Isten Igéjének a bizonysá­gát szólnánk.

Mit mond Isten Igéje? Mit mond Isten? Most épp a gyógyulásról és a beteg­ségről beszélünk. Mit mond Isten a betegségről? A Máté 8.17-ben éppen ezt:

„Ő vette el a mi erőtlenségünket, és Ő hordozta a mi betegségünket.” Az aka­ratodnak és a hitednek nagyon sok köze van a gyógyuláshoz. Ha nem hiszel vagy nem akarsz meggyógyulni. Isten sem erőlteti rád. A gyógyulásban neked is részt kell venned! Isten nem tesz erőszakot az akaratodon. Nézzük meg ezt természetes szemszögből. A mai orvosok sem forgolódnak folyton az emberek körül és nem mondják: „Ez és ez a bajod, de vedd csak be ezt és ezt, és meg­gyógyulsz.” így ez nem megy. Valójában az orvos sem segíthet senkinek az ő együttműködése nélkül. Felírhat egy gyógyszert, de ha a beteg nem veszi be, semmit nem használ. A világi orvos sem tud segíteni az együttműködésed nél­kül, hogyan tehetné akkor ezt a Mennyei Orvos? Sehogy sem.