2012. február 24., péntek

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 7.

A bővölködés tanulmányozásakor az a legfontosabb, hogy soha ne tekints arra testi szemszögből, a világ hozzáállása szerint. Szoktasd rá magad, hogy Isten Igéjével összhangban gondolkodj. Ha nem vigyázol, akkor a bővölködés törvényszerűségeire gondolva csak a pénzt látod magad előtt, pedig ez a jólétnek csak egy nagyon szűk területe. Az igazi bőség nem más, mint maga Isten, amikor kinyilatkoztatja magát számunkra az Igében. Ha Ő megnyilvánul előtted beszédén keresztül, akkor mindig könnyen megérintheted, mert tudod, hogyan kapcsolódj az Igéhez. Csak az Igével való kapcsolat által biztosíthatod
Isten mindennapos jelenlétét az életedben. Nem szabad érzéseink vagy érzelmeink szerint ítélnünk. A mércénk az, amit Isten az Igében megmondott.

Vessünk most egy pillantást a pénz világára. Ez a legproblémásabb terület a földön; nem a betegséggel van a legtöbb gondunk. Sok egészséges ember nyakig adósságba verte magát, pedig Isten népének semmi dolga az adóssággal! A pénzügyek területén is azt tapasztaljuk, hogy a világ rendszere bonyolult, és nagyon gyatrán működik. Folytonosan a depresszió és az infláció két szélsősége között hintázik. Az élet nagyon egyszerűvé válik, amikor abban a rendben kezdesz tevékenykedni, amit Isten az anyagiak számára megszabott.

Ne kérj kölcsön senkitől! Istentől vedd át inkább, amire szükséged van! A kölcsönzéssel az a baj, hogy a világi mechanizmus tartja ellenőrzése alatt. Ahhoz hogy kölcsönt kapj, alá kell rendelned magadat egy másik személynek. A Példabeszédek 22,7 szerint a kölcsönvevő szolgája a kölcsönadónak. Ha kölcsönkérsz, a nevedet alárendeled valaki másnak, ez pedig igen súlyos dolog a neved szellemi jelentősége miatt. A neved azonos a természeteddel. Ha jó,akkor te is jó vagy, jó híred van. Amire a neved képes, mindazt megteheted. Amikor azonban kölcsönt kérsz, és adósa leszel valakinek, térdet hajtasz az illető előtt, és úgy tekintesz rá, mint az ellátásod forrására. Ez pedig szellemi problémát teremt, amely nagyon komoly is lehet, különösen, ha a másik személy istentelen.