2012. február 26., vasárnap

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 8.

Nézz bátran Istenre! Ő ad neked, nem kölcsönöz! A hívőknek meg kell tanulniuk együttműködni az Ő rendszerével. Nem könnyű ezt megtanulni; de ha az Igében kutatni kezded, hogy mi ennek a módja, egyre jobban fogod kívánni, hogy megismerd Isten rendszerét. Ha pedig erre építkezel és életed minden területén hitből élsz, megtapasztalod, hogy Isten beavatkozik.
Kiegészíti, amiről nincs ismereted, és sikerre vezet téged! Minél mélyebbre ásol az Igében és minél több ismeretre jutsz, annál többre viszed. Minél sikeresebb leszel, annál dühödtebben harcol majd a Sátán ellened; de minél erősebben küzd, annál nagyobb a diadal felette. S minél nagyobb a győzelmed, annál nagyobb lesz Isten dicsősége. Ahogy Isten dicsősége egyre növekszik, te is egyre előbbre jutsz! Ez tehát a folyamatos fejlődésed záloga. Ezen a ponton hadd mutassak rá a Sátán szerepére. Amikor meghallod az Igét, amikor megtanulsz hinni Istenben, veszélyessé válsz a Sátán számára. Különösen igaz ez az adakozás esetében. Jézus azt tanította, hogy a magvető Isten Igéjét veti, és a Sátán azonnal eljön, hogy az elvetett Igét elragadja (lásd Márk 4,1-20).
Miért teszi ezt? Három alapvető okból:

1. Isten Igéje adja a kulcsot a Szellem törvényeihez.
2. A Szellem törvényei kormányozzák a természetes törvényeket.
3. A Sátán a természetes világban működik.

Mihelyt képes vagy felszabadítani ezeket a törvényeket a hiteddel úgy, hogy a mögöttük rejlő erőre építesz, a mérkőzésnek vége! Ha megismered a játékszabályokat, a Sátán végére ért a lehetőségeinek, legyőzött ellenséggé vált! Fontos tudnunk, hogy a bőség törvényei életkortól függetlenül mindenkinél működnek! A gyermekeim éppen olyan sikerrel élnek velük, mint mi, a feleségemmel. Megismerték Isten pénzügyi rendszerét, és képesek tökéletesen hinni Benne, bármire legyen is szükségük. És meg is kapják, amit kérnek!

Amikor teherautóra volt szükségünk a szolgálati felszerelésünk szállításához, Kelly lányom azt mondta: "Apám, én akarok elsőként adakozni erre a teherautóra." Odaadta azt a néhány dollárját, amije volt, és egyezséget kötöttünk. Majd elkezdte megvallani, hogy visszakapja a pénzét, és úgy is lett! Nem tartott hónapokig, nem is panaszkodott, egyszerűen így szólt: "Jézus nevében, ez az enyém!" Egy nap a kisfiúnk, aki akkor úgy hatéves lehetett, bejött hozzám: "Papa, neked akarom adni a pénzemet." Nem mondtunk neki semmit, egyszerűen az Úr vezetéséből jött. Fel sem fogta teljesen, hogy Isten vezette, így csak gyermeki módon válaszolt a késztetésre. (Így kell nekünk is reagálnunk, gyermeki engedelmességben.) Befektette pénzét a szolgálatba, és hitt abban, hogy megtérül. Néhány nap múlva vissza is kapta! Nála is működik ez a dolog, pedig csak egy hatéves kisfiú! Miért? Mert Szent Szellemmel betöltött, újjászületett hívő, Isten gyermeke. Joga van hozzá, hogy e törvényekkel éljen. Nem az életkorunk teszi hatásossá a nehézségi erőtörvényét; a gravitáció törvénye azért működik, mert a gravitáció egy erő. Ne feledd, a hit szellemi erő és szellemi törvény által hat (lásd Róm.3,27).