2012. február 15., szerda

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 5.

A Biblia azt állítja, hogy Isten Igéje törvény, amely örökké megmarad (lásd l Pét.1,25). Amikor Isten szól, szavai törvénnyé válnak a szellemvilágban. Jézus azt mondta, hogy "nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik" (Mát.4,4). Isten Igéjében találhatók bizonyos "sikerformulák", amelyek eredményt hoznak, ha helyes módon alkalmazzák őket. A Márk 11,23 szerint, "ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel, és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott;" Itt Jézus
egy elvet, egy működőképes szellemi törvényt mutatott be. A természetes észjárás számára bolondság, hogy hit által bármely kimondott dolgot megkaphatsz, még akkor is, ha az szöges ellentétben áll a látható tényekkel. Ezt azonban Jézus mondta, és az örök, Mindenható Isten gondoskodott arról, hogy így is legyen! Amikor e szellemi törvény alapján cselekszel, hittel tedd! Ne kételkedj a szívedben! Hatni fog, hogy elérhesd a céljaidat!

Érted már, hogy a bővölködés törvénye hogyan működik? Ugyanúgy, mint az üdvösségé, a gyógyulásé és más dolgoké. Mindhárom esetben ugyanazzal az Istennel és ugyanazzal az Igével van dolgunk, ugyanazzal a Jézussal és a hit ugyanazon erejével és ugyanazzal a tolvajjal is, a Sátánnal, aki igyekszik ezt az erőt ellopni tőlünk! Sokan a világ módjára gondolkoznak az üdvösségről, és a pokolba jutnak vele. Ez tragédia! Az emberi jó szándéknak semmi köze az örökkévaló üdvösséghez! Lehet, hogy jó szándékból szeretnél repülni. De addig mégsem emelkedhetsz fel a földről, míg a megfelelő körülményeket meg nem teremted, amíg a megfelelő törvényeket működésbe nem hozod. Egy gazdálkodó is: kívánhat ugyan bő termést, de nem lesz aratnivalója, ha sohasem ültet jó magot.

A szellemi és fizikai törvényekkel egyaránt számolnod kell, ha eredményeket akarsz látni. A Biblia az 5Mózes 29,29-ben a következőt jelenti ki: "A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk és a mi fiainké mindörökké, hogy e törvénynek minden igéjét beteljesítsük." Soha egyetlen törvény sem veszíti el az érvényét, amelyet Isten
valaha is kinyilatkoztatott a szentjeinek. Ezek a törvények minden alkalommal hatnak, amikor működésbe hozzák őket. Mindaz, amit Isten Ábrahámnak vagy leszármazottainak az anyagi boldogulásról tanított, ma éppoly jól működik, mint több ezer évvel ezelőtt. Ha ezt nem hiszed, akkor még nem találkoztál zsidókkal! A formulák működnek, és működni is fognak! Az Ige minden egyes törvényt lejegyez, amit Isten az érdekünkben hozott. A Szent Szellem pedig azért jött el, hogy megtanítson bennünket ezekre a törvényekre és a működésükre is; egyetlen célból, hogy hasznosítsuk azokat a saját életünkben. Valahányszor egy ilyen törvény működik, az a Mindenható Isten dicsőségét öregbíti, aki kimondta azt. A Sátán pedig, aki tagadta Isten törvényének működését, ismét vereséget szenved.