2012. február 7., kedd

John G. Lake: Kalandok Istennel 10.

Spokane-ben a gyülekezetembe járt egy drága kis asszony, aki kilenc éve vak volt. Ami az Istenbe vetett hitet illeti, nagyon kevés tanítást hallott. Egy nap otthon ült a hat gyermekével, és ráébredt, hogy az a vadállat férje otthagyta őket, hadd éhezzenek. (Igazából ilyesmire csak egy züllött ember képes, az állatok nem - azok gondoskodnak az övéikről.) Képzelhetitek, milyen hatással volt ez a lelkére. Nagyon megviselte a dolog, egészen összeroppant. Mindannyian ott ültek a ház eleji verandán. Maga köré gyűjtötte a gyermekeit, és imádkozni kezdett.

Hirtelen az egyikük felállt:

- Mama, egy ember közeledik az úton, és úgy néz ki, mint Jézus! És ó mama, a kezén és a lábán vér van!

A gyerekek megrémültek, rohangálni kezdtek a ház körül. Egy idő után a legidősebb kilesett a sarokból:

- Nicsak, mama, a szemedre tette a kezét!

Abban a pillanatban a szeme megnyílt. Ez Isten ereje!

Néhány éve volt egy barátom, egy farmer Indianában. A fia Dél-Amerikában hastífuszt sze­dett össze, rettenetes tünetekkel. Mivel nem részesült megfelelő ápolásban, több mint húsz­centis, hatalmas fekély keletkezett rajta. Az egész altestén vadhús burjánzott, egyik réteg a másikon, míg már öt réteg nőtt egymáson. Egy ápolónő a rétegek alatt kimosta a fekélyt fertőtlenítővel, hogy távol tartsa a férgeket. Amikor imát kért tőlem, és megmutatta a hasát, elborzadtam. Még sohasem láttam ehhez hasonlót. Amikor imádkozni kezdtem érte, szétterpesztett ujjakkal rátettem a kezem arra az átkozott vadhúsos kinövésre. Jézus Krisztus nevében arra kértem Istent, hogy perzselje föl a pokol átkát, és égesse ki Isten ereje által. Imádkozás után visszautaztam vonattal Chicagóba. Másnap a következő táviratot kaptam: „Lake, a legkülönösebb dolog történt. Egy órával a távozása után a kezének lenyomata majd­nem egy centi mélyen beleégett a daganatba!”

A mennyei elektromos feszültségről, Isten erejéről van szó! Jézus lelkében villámok cikáz­nak! És Jézus villámai meggyógyítják az emberi testet. A bűn szertefoszlik, a betegség elmenekül, ha Isten ereje közeledik. És mi mégis kibúvókat keresünk, és azon tűnődünk, vajon elég nagy-e Jézus Krisztus a szük­ségeink betöltéséhez. Döntsd le a korlátokat! Engedd, hogy Isten belépjen az életedbe, Jézus nevében! A szíved nem lesz elégedett egy üres pünkösddel. A lelked Isten világosságát igényli, és azt, hogy Jézus villámai elborítsák az életedet.