2012. február 4., szombat

Étellel, ruhával, tüzelővel segít a Hit Gyülekezete

Tízezer adag étel, tea, több tonna ruha és tűzifa: a kemény tél miatt az egyház szétosztja vészhelyzetre tartalékolt készleteit.

A nagy hidegre való tekintettel a Hit Gyülekezete és szeretetszolgálata - együttműködve a helyi önkormányzatokkal - az egész ország területén segíti a hideg által veszélyeztetett embereket.

Az egyház a vészhelyzetre tartalékolt készleteit felszabadítva az elkövetkező időszakban tízezer fő részére biztosít meleg ruhaneműt, lábbelit, pokrócokat.

Ezen kívül napi ezer adag ételt és teát osztanak szét, továbbá 250 köbméter tűzifával segítik a rászorulókat, tájékoztatott az egyház sajtóosztálya.

Mint a közleményből kiderül, teajárataik és szociális segítőik a hét minden napján járják az ismert, hajléktalanok által használt búvóhelyeket és a szükséges élelmiszer és ruha segítség mellett felajánlják a melegedőbe való beszállítást is.

Veszprémben a Hites Adakozók Hálózata és a Hit Gyülekezete helyi közössége a Haszkovó út, Jutas ABC előtt meleg ital és ételosztást szervez a jövő hét végéig folyamatosan. 200 adag meleg étel osztanak szét február 4-én szombaton, valamint február 8-án szerdán 11.00-13.00 óra között. A hét többi napján meleg teával és zsíros kenyérrel várják a rászorulókat, akiknek tűzifát is szállítanak.

Nyíregyházán a Hatzel téren péntek délután – mint minden pénteken - 17 órától 120 adag ételt oszt ki a Hit Gyülekezete helyi közössége.

Bicskén február 4-én, szombaton kilenc órától ruhaadományokat, 11 órától meleg ételt oszt a Hites Adakozók Hálózata és a Hit Gyülekezete helyi közössége. A tervek szerint 400 adag meleg étel és 15 zsák, mintegy három tonna ruha áll a rászorulók rendelkezésére, melyet a város főterén vehetnek át.

Komáromban a Csemete Alapítvány szervezésében és a komáromi Hit Gyülekezete támogatásával február 4-én, szombaton 10-13 óra között 10 zsák téli ruhát és száz adag ételt osztanak szét a rászorulók számára. A helyszín a Hit Gyülekezete komáromi gyülekezeti háza a Lovarda tér 7. szám alatt.

Tatabányán és Tatán a Hit Gyülekezete tea és zsíros kenyér, meleg ruha járatokat indít a hideg időjárás időtartama alatt az alábbiak szerint: Tatabányán minden nap 19.30 óra és 21 óra között a Köztársaság út, Kertváros SPAR, Vasútállomás, Tesco áruház parkolója, Hajléktalan Szálló útvonalon. Tatán minden nap 21 óra és 22 óra között a Vasútállomás és a Hajléktalan Szálló környékén.

Budapesten
- mint minden szombaton - holnap is tart ételosztást a gyülekezet: 200 adag meleg étellel és itallal várják a rászorulókat a 3. Metró északi szakaszán levő állomások - Lehel út, Dózsa György út, Árpád-híd, Újpest-Központ - közelében.

A Dunakeszi Hit Gyülekezete február 4-én Dunakeszin a József Attila Művelődési Központban szociális jellegű ruhaosztást szervez 50 fő részére, egyidejűleg 20 adag tartós élelmiszer csomaggal segítik a rászorulókat, és igény szerint lelki segély szolgálatot is nyújtanak.

Szigethalmon
a holnapi nappal kezdődően szombatonként tartanak meleg étel és ruhaosztást mindaddig, míg nem enyhül a hideg. Alkalmanként 150 rászoruló részvételével kalkulálnak.

Pécsett a belvárosban naponta osztanak ételt és forró teát a jövő hét végéig. A keleti városrészében, az önkormányzat egyik épületében február 9-én egy tonna meleg ruhát, egy tonna burgonyát, 500 kilogramm hagymát és 300 kilogramm csomagolt kenyeret osztanak szét a gyülekezet tagjai.

A soproni Hit Gyülekezete több tonna ruhát osztott szét már az elmúlt napokban, hetekben sátras kitelepülés keretében a belvárosban, valamint személyes családgondozáson keresztül is. 350 adag bárányból készült gulyáslevest főztek, valamint az önkormányzat szociális szervezetének felkérésére a hajléktalan-szállón 80 adag rántott szelettel vendégelték meg a rászorulókat. A Családok Átmeneti Otthonában minden családnak tartós élelmiszercsomagot ajándékoztak. Külön csomagokat állítottak össze nagycsaládosok részére, melyeket házhoz visznek. Ezen a hétvégén tűzifával segítik a látókörükbe került rászorultakat.