2012. február 21., kedd

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 6.

A világ rendszere kontra Isten rendszere

Isten egy magas fokon szervezett rendszert tart fenn, hogy életed minden szükségét betöltse. A világnak az a rendszere, melynek a szükségleteinket kellene kielégítenie, ezzel a rendszerrel pontosan ellentétes módon működik.
Isten rendszere tökéletes. A világ fogalmai, fejezzenek ki bármit -, a legjobb esetben is igen korlátozottak, és 99,9% valószínűséggel tévesek. Nekünk, akik hívők vagyunk, vigyáznunk kell arra, hogy egyéni életünkben ne szorítsuk Istent a világ által felállított korlátok közé.

A világgal és működési rendszerével ugyanis az a probléma, hogy egy Sátán nevezetű, szellemi veszett kutya garázdálkodik benne. Az a rendszer például, amelyet a világ alkalmaz a gyógyításra, nyomorúságos kudarc! S bár elért már sok jót is,- hála Istennek -, mégis, kénytelenek vagyunk beismerni, hogy igen távol áll attól, hogy a beteg emberek problémáit megfelelő módon orvosolja. Néhányan azonban odaszentelik erre az életüket úgy, mintha isten lenne! A világi gyógyítás istene a kórház és a gyógyszer, az élő Istenről viszont legtöbbször tudomást sem vesz, pedig nélküle nem lehet eredményes! A Mindenható ereje nélkül,- akár közvetlen erőről, akár az emberi testbe épített életerőről legyen is szó - lehetetlen meggyógyulni. A föld színén senki sem képes meggyógyulni Isten nélkül. Két lehetőség áll előtted: vagy a világ orvosi eljárásait választod, vagy Isten gyógyító módszerét.

Isten rendszere és annak törvényei ellentmondanak a világi módszereknek. A világ nem képes megérteni annak a módját, ahogyan Isten az emberi testre gondot visel. A Biblia azt mondja, hogy Isten dolgai a világ számára bolondságok (lásd lKor.2,14). Az ember testét Isten alkotta, tehát Ő az, aki egészen biztosan képes megjavítani is. A Ford gyár tudja, mit hirdet: ha képesek előállítani az egész autót, biztos tudnak alkatrészeket is gyártani hozzá!

Keveset tudunk a Krisztus Jézusban való élet szellemének törvényéről, és kellő megértésünk hiánya megnehezíti, hogy ezt a törvényt saját magunkra alkalmazzuk. Pál apostol írta: "És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata" (Róm.12,2). Hogy Isten akaratában helytálljunk, meg kell értenünk, hogyan is működik az Ő rendszere. Ne gondold, hogy Isten legnagyszerűbb áldásait a világ rendszeréből kapod meg. Ő ugyan felhasználja azt is annak érdekében, hogy elérjen téged, de a világ
rendszere által nyújtott lehetőség mindig messze alatta marad Isten áldásainak.