2012. február 12., vasárnap

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 3.

Az anyagi jóléten (az érzékek jómódja) a világ azt érti, hogy van aranyunk-ezüstünk; és pénzügyi, politikai és társadalmi támogatást vagy hatalmat élvezünk. Egészséges gondolkodása (gazdag lelke) pedig a világ szerint annak van, aki tudja, hogyan boldogulhat az életben. Ha ezt a két fogalmat egyesíted, megkapod azt a személyt, aki képes úgy használni az
értelmét, hogy gazdasági és politikai hatalomhoz jusson. Ha bővölködésről van szó, a világ legfeljebb erre gondol, pedig ennek könnyen látható hátulütői vannak! A gazdagság és a hatalom nem képes megoldani minden problémát.

Milyen alantas "isten" a pénz! Egészséget nem vehetsz rajta, és még csak meg sem előzheted vele, hogy a betegség legyűrje a testedet. Persze valamit segíthet, de a világ gyógyítási módszere egyszerűen nem elég jó. Ha pedig az értelmi területet nézzük, megeshet, hogy valaki minden tényt a fejében tart, és mégsem képes az ismereteit úgy kamatoztatni, hogy pénzhez vagy egészséghez jusson, vagy csak azt megnyerje, amire szüksége van.
Miből származik a szellemi, értelmi és fizikai jómód? Mi kapcsolja egybe ezeket a területeket? Isten Igéje. A Biblia a Zsidó levélben azt állítja, hogy az Ige élő, energikus és élesebb minden kétélű kardnál. Elválasztja a lelket és a szellemet, az ízeket és a velőket, és megítéli a szív gondolatait és szándékait (Zsid.4,12). Ha Isten Igéje szerint élsz, bővölködni fogsz, és egészséges leszel.

Nem horgonyozhatunk le kizárólag a fizikai vagy az értelmi világ gazdagságánál, de nagyon könnyű lenne az is, ha csak a szellemi bőséggel törődnénk. Márpedig pusztán azért, mert üdvösségre jutottunk és betöltekeztünk Szent Szellemmel, nem engedhetjük meg magunknak, hogy lusták legyünk, és elhanyagoljuk a fizikai és értelmi bőséget. Isten akarata az, hogy éppé tegyen bennünket -szellemünket, lelkünket és testünket is, és épségben meg is tartson az Úr Jézus Krisztus visszajöveteléig (lásd lThess.5,23). Ha Isten Igéje fényében jársz, életed minden területén bőségre jutsz. Meg kell értenünk, hogy minden létező dolgot törvények kormányoznak, semmi sem történik véletlenül. A szellemvilágnak is vannak törvényei, és léteznek természetes törvények is.