2012. február 20., hétfő

John G. Lake: Kalandok Istennel 12.

1912-ben az Apostolic Tabernacle pásztora voltam Johannesburgben, Dél-Afrikában. A szervezetünk egyik sarkalatos tanítása a Jézus Krisztusba, Isten Fiába vetett hit alapján működő gyógyító szolgálat volt. Az ország minden részéről hozták hozzánk a betegeket, és a hit imája, a hívők kézrátétele következtében ezrével gyógyultak meg.

A gyülekezetünk a szellemi áldás és erő nagyszerű időszakát élte akkor. Gyakoriak voltak a Szent Szellem változatos és figyelemre méltó megnyilvánulásai.

Az egyik vasárnap reggeli istentiszteleten, még a közös ima előtt a gyülekezetünkből egy férfi azzal a kéréssel állt fel, hogy a jelenlévők együtt imádkozzanak Walesben (tengeri úton hétezer mérföldnyi távolságra) lévő unokahúgáért, akinek gyógyulásra volt szüksége. Állítása szerint a nőt mint súlyos elmeháborodottat egy walesi intézetben ápolták.

Az emelvényen térdelve imádkoztam, mégpedig nagy erővel, szenvedélyesen, mert az imádkozás szelleme szokatlan mértékben öntötte el a szívemet. A teremben levőkre is kiáradt az ima szelleme.

Az emberek általában a székükön ülve, lehajtott fejjel szoktak imádkozni, de ezúttal a helyiség különböző pontjain legalább százan térden állva kapcsolódtak hozzám imában. Én hangosan imádkoztam, ők csendben.

Isten jelenlétének mélyen a tudatára ébredtem; teljesen megragadott. Nagy hatalom támadt a szellememben. Úgy éreztem, Isten Szelleme fölkent, hogy démonokat űzzek.

Belső, szellemi szemeim megnyíltak. Szellemben láthattam, hogy a teremben imádkozók kö­zül sokakból mintha fénysugarak jöttek volna ki, valami mozgékony erő kíséretében.

Ahogy az ima folytatódott, az imádkozókból kilépő fénysugarak száma egyre nőtt. Mindegyik behatolt a lelkembe, és az erőnek mind nagyobb szellemi impulzusát hozta létre bennem, mígnem ez az erő egészen elborított.

Közben e szellemi erő tudatában nagy hatalommal mondtam az ima szavait.

Hirtelen mintha kiléptem volna a testemből - meglepődve észleltem, hogy nagy sebességgel haladok el Kimberley városa fölött, háromszáz mérföldre Johannesburgtól. Mire fölesz­méltem, már ezer mérfölddel távolabb, a tengerparti Cape Townnál jártam. A következő szín­hely, amire emlékszem, Szent Ilona szigete volt, ahová Napóleont száműzték, azután pedig a Cape Verde-i világítótorony a spanyol tengerparton.

Ez idő tájt már úgy tűnt, mintha minden a szemem elé tárulna, miközben villámgyorsan mozgok az atmoszférában.

Emlékszem, ahogy elhaladtam a francia tengerpart fölött, át a Biscay-öblön, Wales hegyei fölé. Még sohasem jártam Walesben. Ismeretlen ország volt számomra, bár miközben sebesen repültem a dombvidéke fölött, megjegyeztem magamban: „Mintha Wyoming dombjait látnám Észak-Dakota határa mentén.”

Hirtelen feltűnt egy falu, amely a hegyek között, egy mély völgyben bújt meg. Utána pedig egy középületre lettem figyelmes: jellegzetes elmegyógyintézetnek tűnt.

A kapun ódivatú, 16. századbeli kopogtatót láttam. A kidolgozása megragadta a figyelmemet, és átvillant rajtam a gondolat: „Ezt kétségkívül a régi korok fegyverkovácsa készítette.”

Meg se várva, hogy ajtót nyissanak, már benn is voltam az intézetben; ott álltam egy kórházi ágynál. Egy nő feküdt rajta. Csuklójánál és bokájánál az ágyhoz szíjazták. A térde fölött és a mellkasánál is szíjak rögzítették.

Ide-oda lóbálta a fejét, és összefüggéstelenül motyogott.

Kezemet a fejére tettem, és Jézus Krisztusnak, az Isten Fiának nevében igen határozottan megparancsoltam az őt megszálló démoni szellemnek, hogy takarodjon ki belőle, ő pedig Isten ereje által gyógyuljon meg.

Egy-két pillanat múlva láthattam, hogy az arckifejezése megváltozik: lágyabb lett, és értelem suhant át rajta.

Azután a szeme fölnyílt, és fölmosolygott az arcomba. Tudtam, hogy meggyógyult.

Egyáltalán nem voltam tudatában, hogyan kerültem vissza Dél-Afrikába. Egy pillanat alatt azon kaptam magam, hogy még mindig ott térdelek imádkozva, és visszazökkentem a gyüle­kezeti környezet és az istentisztelet valóságába.

Három hét telt el. Azután a barátom, aki a kéréssel jelentkezett, hogy imádkozzunk az unoka­húgáért, mutatott nekem egy levelet. Az egyik rokonától kapta, és az állt benne, hogy valami különös dolog történt. Unokatestvérük, akit hét éve elmegyógyintézetbe zártak Walesben, vá­ratlanul meggyógyult. Az egészre nem volt magyarázat. Az orvosok szerint ez is egyike volt az időnként előforduló érthetetlen eseteknek.

A nő tökéletesen egészséges lett, és hazatért a rokonaihoz.