2012. január 29., vasárnap

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 23.

Olvastam egy interjút a Time magazinban az Amerikai Orvosszövetség elnökével, aki azt mondta: „Van két dolog, amit a régi vidéki orvosok még tudtak, és amit a maiak már nem tudnak. Ez a páciensekkel való törődés és a szeretet, az együttérzés.” Azt mondta, hogy ez a két dolog a legnagyobb gyógyító tényező, ami csak létezik. Barátaim, én hiszem, hogy ugyanez igaz szellemi téren is. Meg fogod látni, hogy az emberek legnagyobb része, ha őszinte akkor, amikor megpillantja, hogy mi Isten terve a számára, felemelkedik erre a szintre. Ezért a dolgokat a pozitív oldalukról közelítsd meg! Prédikálj valamiért, és ne pedig valami ellen. Én nagyon örülök, hogy Isten velem van. Te nem? „Ne félj, mert Én veled vagyok.” „Ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk?” Megvallhatjuk: „Isten velünk van.” „Nagyobb az, Aki bennem van, mint aki a világban van.” Félelem nélkül mondhatod: „Isten bennem van most!” Vajon eszedbe jutott-e már, hogy ezt kimondd? Talán éppen egy lehetetlennek tűnő feladattal állsz szemben. De ahelyett, hogy arról beszélnél, milyen lehetetlen is az, nézz Arra, Aki benned van, és mondd: „Isten bennem van most!” Meg fogod látni, hogy a hited megvallása felindítja Őt, hogy munkálkodjon a javadra. Föl fog kelni benned és sikert fog aratni. Az élettel félelem nélkül nézhetsz szembe, mert tudod, hogy nagyobb az, Aki benned van, mint bármely erő, amely ellened irányul. Ez legyen szüntelen a te megvallásod. Ragaszkodj hozzá erősen!

Hadd mondjam el, hogy nincs hit megvallás nélkül. Nem létezik. A megvallás a hit kifejezésének módja. A hit a szívből, a szellemből jön, mint a szeretet. Te is jól tudod, hogy nincs szeretet szó vagy cselekedet nélkül. A hit is a szellemből jön, és azt mondhatjuk, hogy nincs hit megvallás nélkül. És a hit megvallással együtt nő. Emlékezz arra, hogy a megvallásod számodra több dolgot eredményez.
Nem történik veled semmi azon túl, amit megvallasz. Ha azt mondod „nem tudom” - akkor nem fogod tudni, semmit sem kapsz. De ha azt mondod „tudom” - akkor valóban tudod is. Megkaphatod, amit mondasz, akár hitetlenségről, akár hitről legyen szó. A megvallás nagymértékben befolyásolja a szellemedet, azaz a belső emberedet.

Sok keresztény elszántsága ellenére is gyenge, mert soha nem merte megvallani, mi ő, ki ő Krisztusban. De fell kell fedeznünk önmagunkat az Atya gondolataiban, hogyan lát Ő minket, és meg kell azt vallanunk. Ezek elsősorban az apostoli levelekben írattak meg az Egyház számára. Ha megtaláltad; bátran valld meg, amit az Ige mond arról, ki vagy te Krisztusban. Ahogyan ezt gyakorlod, megnövekszik a hited. Hitedet az taposta össze és kötözte meg, hogy soha nem merted megvallani, amit Isten rólad mond. Ne felejtsd el, hogy a hit soha nem lépi túl a megvallásodat. Ha naponta megvallod, hogy ki számodra az Atya, mit tett érted az Ő jobbján Jézus, és mit tesz benned az Ő erős Szent Szelleme - ez szilárd, pozitív hitet épít ki benned. Nem fogsz félni a körülményektől, nem fogsz félni egyetlen betegségtől sem. Félelem nélkül nézel szembe az élettel; győztesként. De soha nem leszel győztes, amíg nem vallod meg, hogy már az vagy. Rossz gondolkodásmódra vall, ha ahhoz, hogy elhidd: győztes vagy, előbb valóban győzelmet is kell aratnod. Először meg kell vallanod, és azután megkapod. A hit megvallásai teremtik meg a valóságot.

Szeretném, ha megértenétek valamit, és elsajátítanátok egy szellemi törvényt, és ha egyszer már a tiétek, ettől fogva mindig használhatjátok. „Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” Mit mond itt az Úr? Szívvel hisz az ember, és a száj megvallásával jut üdvösségre. Mire? Ebben az esetben üdvösségre, de ez másra is vonatkozik. Vegyünk például valakit, aki meg akar térni. Szívében hinnie kell, mert az Ige ezt parancsolja. Azután megvallja szájával, hogy Jézus meghalt érte és feltámadott az ő megigazulásáért. Megvallja a szájával, mivel hiszi a szívében, hogy Jézus az ő Ura. Ez igaz a gyógyulásra, az imameghallgatásra és a Szent Szellem-keresztségre is. Nem nézed a láthatókat, nem az érzések után mégy, hanem azután, amit az Ige mond. És az azt mondja, hogy először hinned kell, azután a száddal megvallást tenned, és meglesz neked, amiben hiszel. Hitben és nem látásban járunk, „...szájjal teszünk pedig vallást...” Ha ezt meg tudod ragadni, működésbe jön Isten törvénye az életedben.

Láttam olyan embereket, akik megkapták a gyógyulást és a nyelvek ajándékát, de nem akarták elfogadni, és így elvesztették azt. Szájjal kell a megvallást tennünk. Amikor olvasod Isten Igéjében, hogy ki vagy te és mid van; még ha nem is tűnik reálisnak, ahelyett, hogy az Igével ellenkeznél és ezzel hazuggá tennéd Istent, kezdd el megvallani mindezt. Mondd: „Igen, ez mind az enyém az Ige szerint.” És azt fogod tapasztalni, hogy a hit megvallása valóságot teremt.