2012. január 26., csütörtök

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 22.

Most szeretnék felidézni két igerészt, amelyekben ugyan nem szerepel az „Őbenne”, „Akiben” vagy „Krisztusban” kifejezés, mégis valami olyasmire vonatkoznak, ami Őbenne van meg a számunkra.

Kolosse 1,13: „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába.” („Őbenne” megszabadultunk a sötétség hatalmától.) Az „Aki”, Istenre vonatkozik ebben az igében. Idézem még az 1 János 4,4-et: „Ti Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, Aki bennetek van, mint az, aki e világban van.” És az Ószövetségbeli megfelelője az Ésaiás 41,10: „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert Én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítelek, és igazságom jobbjával támogatlak.” Róma 8,31: „Mit mondunk azért ezekre? Ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk?” Tehát mit mondott Isten? Vegyétek ezt személyes üzenetnek: „Ne félj, mert én veled vagyok.” Mivel mi az Újszövetségben élünk, azt mondhatjuk: „Hála Istennek, Ő bennünk van.” Tudjátok, ez a legnyomósabb ok az egész világon arra, hogy ne féljünk, mert Ő velünk van és bennünk lakozik. Néha azzal biztatunk másokat: „Ne aggódj, holnapra minden rendbe jön.”

De örülök, hogy Isten vállalja, hogy a lehetséges legnagyobb megerősítést adja nekünk, hogy ne féljünk. Észrevettétek-e már, hogy Isten üzenetében újra és újra ez áll: „Ne félj!” Gyakran a prófétákon keresztül szól: „Ne félj!” Jézus Jairusnak azt mondta, amikor hírét hozták, hogy a kislánya meghalt: „Ne félj, csak higgyj!” Ha Isten csak annyit mondana: „Ne félj!” és utána magamra hagyna, még nem lennék kinn a pácból. De Ő azt is mondta: „Mert Én veled vagyok.” Félhetsz-e akkor, ha valóban hiszed, hogy Ő veled van? NEM! Ha Ó benned van, fél¬hetsz-e? NEM! Ha félsz, azért félsz, mert mindezekben kételkedel.

• Igen - mondja erre valaki -, de te ezt nem érted. Én olyan gyenge vagyok!
• Igen - mondja az Úr -, de én megerősítelek.
• Igen, de te egyszerűen nem értheted, mennyire tanácstalannak érzem magam.
• Igen - mondja Ő -, de én megtartalak.
Köszönjük Istennek, hogy megadja ezekre a választ. Azoknak tudunk segíteni, akik akarják a segítséget, de akik nem akarják, azokért semmit sem tehetünk. Ha belevered az orrukat - ahogy mondani szokás -, az sem segít rajtuk. A szeretet a legnagyobb fegyver arra, hogy segítsünk az embereknek. Csak hadd lássák, hogy valóban szereted őket, hogy igazán érdeklődsz irántuk, és így tudsz majd segíteni.