2012. január 4., szerda

Beteljesült messiási prófécák 1.

Jézus születésére vonatkozó próféciák

1. Asszony utódaként született

PRÓFÉCIA
1Móz 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

BETELJESEDÉS
Gal 4:4 Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az ő Fiát, a ki asszonytól lett, a ki törvény alatt lett.
Mt 1:20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Szellemtől van az.

2. Szűztől született

PRÓFÉCIA
Ézs 7:14 Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek.

BETELJESEDÉS
Mt 1:18 A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Szellemtől.

Mt 1:24 József pedig az álomból felserkenvén, úgy tőn, a mint az Úr angyala parancsolta vala néki, és feleségét magához vevé.
Mt 1:25 És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő elsőszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.

3. Isten Fia

PRÓFÉCIA
Zsolt 2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
I. Krónika 17:11 És lészen, mikor betelnek a te életed napjai, hogy a te atyáidhoz elmenj, a te magodat feltámasztom te utánad, mely a te fiaid közül való lesz, és az ő országát megerősítem.
17:12 Ő épít nékem házat, és megerősítem az ő királyi székét mindörökké.
17:13 Én leszek néki atyja, ő pedig fiam lészen, és az én irgalmasságomat ő tőle el nem veszem, mint a hogy a te előtted valótól elvettem;
17:14 Hanem megerősítem őt az én házamban és az én országomban mindörökké, és az ő királyiszéke erős lesz mindörökké.

BETELJESEDÉS
(Mt 3:17) És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

(Mt 16:16) Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Messiás, az élő Istennek Fia.

(Mk 9:7) És felhő támada, mely őket befogá, és a felhőből szózat jöve, mondván: Ez az én szerelmes Fiam; őt hallgassátok.

(Csel 13:30) De az Isten feltámasztá őt halottaiból:
(Csel 13:31) És ő megjelent több napon át azoknak, kik együtt jöttek fel ő vele Galileából Jeruzsálembe, kik néki bizonyságai a nép előtt.
(Csel 13:32) És mi hirdetjük néktek az atyáknak tett ígéretet, hogy azt az Isten betöltötte nékünk, az ő fiaiknak feltámasztván Jézust:
(Csel 13:33) Mint a második zsoltárban is meg van írva: Én Fiam vagy te; ma nemzettelek én téged.

4. Ábrahám utóda

PRÓFÉCIA
(1Móz 12:2) És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz.
(1Móz 12:3) És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

BETELJESEDÉS
(Mt 1:1) Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv.

(Gal 3:16) Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te magodnak, a ki a Messiás.

5. Izsák fia

PRÓFÉCIA
(1Móz 21:12) De monda az Isten Ábrahámnak: Ne lássék előtted nehéznek a gyermeknek és a szolgálónak a dolga; valamit mond néked Sára, engedj az ő szavának, mert Izsákról neveztetik a te magod.

BETELJESEDÉS
(Lk 3:23) Maga Jézus pedig mintegy harmincz esztendős volt, mikor tanítani kezdett, ki, a mint állítják vala, a József fia vala, ez pedig a Hélié,....
(Lk 3:34) Ez Jákóbé, ez Izsáké, ez Ábrahámé, ez Táréé, ez Nákhoré