2012. január 1., vasárnap

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 11.

Az emberek gyakran megkérdezik, hogyan tanulmányozzák a Bibliát, és én a hívőknek mindig azt ajánlom, olvassák át az Újszövetséget, elsősorban az apostoli leveleket, amelyeket az Egyháznak írtak, és húzzák alá piros ceruzával - vagy még jobb, ha fognak egy üres papírt és fölírják - azokat az igéket, ame­lyekben az „Őbenne”; „Krisztusban” és az „Akiben” kifejezések megvannak. Miután megtaláltad ezeket az igéket, kezdd el megvallani általuk, ki vagy te, és
mivel rendelkezel. Ha ezt megteszed, biztosítalak, hogy nem telik el hosszú idő, és egészen megváltozik az életed. Adok néhány mintaigét, hogy könnyeb­ben felvegyétek a helyes irányt, de itt lehetetlen mindet felsorolni, mivel 133 vagy 134 van belőlük.

Íme néhány ige, amelyet meg kell vallanunk Isten előtt és a világ előtt is arról, hogy kik vagyunk Krisztusban. Először is a 2 Korinthus 5,17: „Azért ha valaki Krisztusban van (itt van tehát a „Krisztusban” kifejezés; nézzük mit mond er­ről), új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden.” Milyen forrada­lmi dolog, hogy ezt taníthatja és megvallhatja az Egyház! Új teremtések va­gyunk Krisztus Jézusban. Nem bűnbocsánatot nyert bűnösök, szegények, gyengék, ingadozók, vétkezők vagyunk. Mi új teremtmények vagyunk, akiket Isten teremtett Krisztus Jézusban. Pál azt írja az efézusi gyülekezethez, hogy minket Isten teremtett Jézus Krisztusban. Új teremtések vagyunk tehát Krisz­tusban, Isten életével, Isten természetével és Isten képességeivel a bensőnkben. Ez az ige mindig az egyik kedvencem volt, és úgy hiszem, fontos szerepet ját­szott abban, hogy fölkeltem a betegágyról, és hogy elmondhatom mindenki­nek, új teremtés vagyok Krisztus Jézusban.

Fiatal, 17 éves baptista fiú voltam és sohasem voltak olyan problémáim, mint a legtöbb embernek; egyszerűen azért, mert mindig kész voltam megmondani mindenkinek: „Új teremtés vagyok.” Készséges voltam a tanúságtételre. Minél többet beszélsz erről, annál valóságosabbá válik az az új teremtés számod­ra, aki és ami te már vagy.