2012. január 24., kedd

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Hogyan szabadíthatod fel a hited? 21.

Azt is mondtam már, hogy nem tehetsz tanúságot olyan dolgokról, amiket nem ismersz. Egyedül az számít, ki vagy és milyen személyes kijelentésed van az Úrról, hiszen ismerheted Őt személyesen. A legelső és a legfontosabb tény az életünkben, hogy újjászülettünk. De az, hogy újjászülettél, nem garantálja, hogy sikeres keresztény is vagy. Neked azt is tudnod kell, hogy ki vagy Őbenne. Amikor tudod, hogy ki vagy Őbenne, és elkezdesz ezzel összhangban gondolkodni, hinni és megvallani, akkor nincs több kudarc! Az előző tanulmányban beszéltem azokról az igékről, amelyekben az „Őbenne”, „Krisztusban” és „Akiben” kifejezések szerepelnek. Keressétek meg ezeket, és kezdjétek el megvallani őket! Látni fogjátok, az életetek megváltozik. Egyszer megkérdeztem valakit, megvallotta-e már, hogy ezek az igék érvényesek őrá is? Azt felelte:
• Igen, de valójában mégsem érvényesek rám.
• De Isten azt mondja, hogy érvényesek! - válaszoltam.
• Igen, de én tudom, hogy mégsem - erősködött.
• Nos - mondtam -, akkor vagy te hazudsz, vagy Isten. Mivel Ő mindezt állítja, te pedig tagadod. Ha anyád előtt állnál és hazugnak neveznéd, vajon nem éreznéd magad rosszul? De most úgy állsz Isten előtt, hogy Őt és az Ő Igéjét hazugnak nevezed. Kezdd el megvallani, hogy mindezek érvényesek, mivel a Biblia is ezt mondja.

Elment és morgolódott magában: „Igen, de amikor tudom, hogy nem is érvényesek!” Miért ragaszkodnak ennyire saját igazságukhoz az emberek? Vannak, akik egyszerűen nem akarnak birtokolni dolgokat, még akkor sem, ha a Biblia megadja nekik ezt a jogot. Némelyek egyszerűen nem hiszik el, még akkor sem, ha megkapják. Nem érzik a magukénak. És sokan ilyenek a Szent Szellemmel is. Egyedül a hit, az Igével összhangban levő gondolkodás, a megvallás, a kimondás, a megerősítés és az Ige szerinti tanúságtétel számít! Ez vezet sikerre!