2015. augusztus 31., hétfő

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Szabadíts meg minket a gonosztól 5.

9. Győztesek vagyunk

Az utolsó napokban a gonosz szellemek arra törekszenek, hogy bajt okozzanak az Istent buzgón kereső keresztényeknek, hiszen tudják, hogy kevés az idejük. A Sátánnal szembeni ellenállás módja az ima és a böjt.

Amikor a gonosz szellemek feldúlják az életünket, vagy hatalmas és sürgős probléma tornyosodik elénk, akkor imádkozzunk és böjtöljünk, s szorítsunk háttérbe minden egyéb kívánságot, amikor Isten elé lépünk. A böjt segít abban, hogy Istenre irányítsuk gondolatainkat, és megnyitja a csatornát, hogy a legtöbbet vehessük el Istentől. Amikor a tanítványok megkérdezték, hogy ők miért nem tudták kiűzni a gonosz szellemet, Jézus így válaszolt: „Ez a fajzat pedig ki nem megy, hanemha könyörgés és böjtölés által.“ (Mát 17,21)

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Sátánt már legyőzték. Jézus már lefegyverezte a gonosz fejedelemségeket és hatalmasságokat, akik lopni, ölni és tönkretenni akarnak bennünket; ugyanis legyőzte őket a kereszten.

„Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, amely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára; Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban." (Kol 2,14-15)

A Sátán erőtlenné vált Jézus és az Ő neve előtt, mert feltámadásával Jézus legyőzte a halált, a Sátán legfőbb fegyverét. Az Ördögnek és követőinek többé nincs hatalma rajtunk, mert hiszünk Jézus Krisztusban, a Megváltónkban. Jézus nevében hatalmat kaptunk, hogy győzzünk a Sátán erői fölött. Lukács 10,18-19 elénk adja: „Ő pedig monda nékik: Láttam a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből. Íme adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek."

Milyen nagy ez a hatalom! Akik elfogadják Jézust megváltónak és Vele szoros közösségben élnek „hatalmuk van, hogy kígyókon és skorpiókon tapossanak és az ellenség minden erején “. Attól a pillanattól kezdve győztessé válunk, ahogy hinni kezdünk Jézusban. A Biblia azt állítja: „Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, aki e világban van.“ (1 Ján 4,4)

Isten mindentudó, mindenható és mindenütt jelenlevő. Semmi nem állhat meg előtte a világon. Egy ilyen csodálatos Isten lakozik személyesen a szívünkben. Ezért, ha ellenállunk az Ördögnek és követőinek, akkor hét úton fognak elfutni, bár lehet, hogy egy úton jöttek ellenünk.

Jézus arra tanított minket, hogy azt imádkozzuk, „szabadíts meg minket a gonosztól. Ez Isten gyermekeinek az előjoga. Ha mégis elnyomja őket az ördög, ez szégyen, és megszomorítja Istent.

Egy nap se mulasszuk el kérni Isten szabadítását. Akkor családjaink, gyermekeink, társadalmunk és nemzetünk győzni fognak, mert megszabadulnak a gonosz markából. Fegyverezzük fel magunkat állandóan az Igével és az imádsággal, hiszen már ismerjük ellenségünknek, az ördögnek igazi természetét. A Szent Szellem megígérte, hogy segíteni fog nekünk. Szellemünknek, lelkünknek és környezetünknek jó dolga lesz, s minden nap élvezni fogja Isten áldásait.